ŽURNĀLS Intervija

9. Augusts 2005 /Nr.29 (384)

Kur juristam smelties zināšanas un meklēt kontaktus
1 komentāri

Šķiet, reti kurš jurists Latvijā var apgalvot, ka, saskaroties ar Eiropas tiesībām, ne reizi un ne mirkli nav juties kā apmaldījies biezā mežā: Eiropas tiesību avoti un to attiecības ar nacionālajām tiesību normām, brīvas kapitāla, preču, darbaspēka un pakalpojumu plūsmas garantijas, vides aizsardzība, konkurences un patērētāju tiesības, sadarbība noziedzības ierobežošanā, nodokļu tiesības ES dalībvalstīs - neskaidro jautājumu uzskaitījumu katrs pats varētu turpināt ilgi un atbilstoši savai darba specifikai.

Kur juristam smelties zināšanas un meklēt kontaktus

Tālākizglītības iespējas Eiropas tiesībās

Dr.iur. Volfgangs Hoizels (Wolfgang Heusel), Eiropas Tiesību akadēmijas direktors, intervijā “Jurista Vārdam”

HEUSEL-SMALL.JPG (13823 bytes)
Foto: no ERA arhīva

Šķiet, reti kurš jurists Latvijā var apgalvot, ka, saskaroties ar Eiropas tiesībām, ne reizi un ne mirkli nav juties kā apmaldījies biezā mežā: Eiropas tiesību avoti un to attiecības ar nacionālajām tiesību normām, brīvas kapitāla, preču, darbaspēka un pakalpojumu plūsmas garantijas, vides aizsardzība, konkurences un patērētāju tiesības, sadarbība noziedzības ierobežošanā, nodokļu tiesības ES dalībvalstīs – neskaidro jautājumu uzskaitījumu katrs pats varētu turpināt ilgi un atbilstoši savai darba specifikai.
Ņemot vērā Latvijas neseno iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un līdz ar to pievienošanos šai tiesību telpai, zināšanas kļūst plašākas (labākajā gadījumā – papildinoties ārvalstu augstskolās, tomēr biežāk – grūtajā pašmācības ceļā), taču atbildēto “elementāro” jautājumu vietā nāk citi – specifiskāki un sarežģītāki.
Taču mierinājumam var kalpot fakts, ka Latvijas juristi šai ziņā nav vientuļi.

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
strādnieks
10. Augusts 2005 / 12:30
0
ATBILDĒT
Kur ņemt laiku (un naudu!) mācībām, ja rukājam galvas nepaceldami??? Tās ir Rietumu izlepušo juristiņu izpriecas...
visi numura raksti
Edgars Pastars
Informācija
Papildina prasījumu Satversmes tiesai
Šā gada 2.jūnijā Satversmes tiesā ierosināta lieta par jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas būvniecībai nepieciešamo īpašumu atsavināšanas likumību. Tolaik 10 personas apstrīdēja Satversmes 81.panta kārtībā ...
1 komentāri
Jānis Pleps
Informācija
Kādas ir konstitucionālās politikas aktualitātes
Ieva Viļuma
Informācija
Intelektuālais īpašums Eiropas Savienībā
Reinis Markvarts
Skaidrojumi. Viedokļi
Pierādījumu novērtēšana civilprocesā
Līdzās tiesību normu pareizai piemērošanai, kas sasniedzama, ja tiesību normas tiek pienācīgi un atbilstoši interpretētas, lietas izšķiršanā vienlīdz svarīga ir lietas faktisko apstākļu iespējami pilnīga noskaidrošana.
1 komentāri
Tiesību prakse
Par Krimināllikuma 272. panta interpretāciju
Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departaments šādā sastāvā: tiesas sēdes priekšsēdētājs senators P.Gruziņš, senatori V.Čiževskis un A.Freibergs, izskatot rīcības sēdē 2005.gada 28.aprīlī ...
AUTORU KATALOGS