ŽURNĀLS Skaidrojumi. Viedokļi

9. Maijs 2006 /Nr.18 (421)

Parādnieka tiesiskās aizsardzības procesa mērķis
1 komentāri

Plašās diskusijas par Maksātnespējas likuma ieviešanu saistītas ar to, ka jau pašos pamatos Maksātnespējas likuma uzdevums ir sabalansēt divas savstarpēji pretrunīgas interešu grupas - kreditora un parādnieka interešu aizsardzību maksātnespējas procesa laikā.

Parādnieka tiesiskās aizsardzības procesa mērķis

Ivars Meļķis, Maksātnespējas administrācijas Administratoru uzraudzības departamenta direktors
05.JPG (7643 bytes)
Foto: no personiskā arhīva

Tiek prognozēts, ka 2007.gada 1.jūlijā stāsies spēkā Maksātnespējas likums – normatīvais akts, kurš būtiski ietekmēs un mainīs maksātnespējas procesu normatīvo regulējumu Latvijas Republikā. Šī likuma tapšanas laikā krustots un lauzts daudz šķēpu. Jādomā, ka diskusijas turpināsies, paredzams, ka par atsevišķu jaunu tiesību institūtu un tiesību normu iekļaušanu Maksātnespējas likumprojektā vēl tiks daudz runāts un spriests.

Plašās diskusijas par Maksātnespējas likuma ieviešanu saistītas ar to, ka jau pašos pamatos Maksātnespējas likuma uzdevums ir sabalansēt divas savstarpēji pretrunīgas interešu grupas – kreditora un parādnieka interešu aizsardzību maksātnespējas procesa laikā. Otrs iemesls saistīts ar to, ka Maksātnespējas likumprojektā ietverts daudz jaunu tiesību institūtu, kuriem Latvijas tiesību sistēmā līdz šim nav bijuši analogi, tādējādi radot sabiedrībā bažas par šo tiesību institūtu iedzīvināšanas iespēju Latvijas tiesību sistēmā.

VĒL PAR ŠO TĒMU
komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Girts
13. Marts 2013 / 16:14
0
ATBILDĒT
Labdien.Cik ilgi driks augt soda procenti? Ko drikst panemt no dekleratas dzivesvietas tiesas izpilditajs?, Ja ari manta pieder vecakiem, ari tiesa to var atnemt?
visi numura raksti
Anita Vaivade
Skaidrojumi. Viedokļi
Nemateriālā kultūras mantojuma tiesiskā aizsardzība
Latvijas teritorijā vissenākais tiesību avots, kurā noteikta kultūras mantojuma aizsardzība, ir 1666.gadā pieņemtais Zviedrijas pieminekļu aizsardzības likums,1 kas bija spēkā Vidzemē.
Sergejs Rudāns
Skaidrojumi. Viedokļi
Saistību tiesību komentāri
Civillikuma noteikumi par darījuma iztulkošanu ir piemērojami visa veida līgumiem un vienpusējiem darījumiem, nevis tikai tiem, kas ir regulēti Saistību tiesību daļā. Šie darījumu iztulkošanas noteikumi attiecas ne tikai uz citās ...
Tiesību prakse
Par darījumu atzīšanu par spēkā neesošiem
Informācija
Daugavpilī būs četri zvērināti notāri
Informācija
Juridiskā palīdzība strādā jaunās telpās
AUTORU KATALOGS