ŽURNĀLS Numura tēma

3. Jūnijs 2014 /Nr.22 (824)

Šķīrējtiesu regulējuma novitātes
Jānis Lapsa
ZAB “Kalniņa, Lapsa un partneri” zvērināts advokāts, LU Juridiskās fakultātes Civiltiesisko zinātņu katedras pasniedzējs, likumprojekta “Šķīrējtiesu likums” darba grupas dalībnieks  

Pašlaik Saeimā norit intensīvs darbs pie jaunā Šķīrējtiesu likuma, un, cerams, otrajā lasījumā tas tiks pieņemts vēl līdz šī gada jūnija beigām. Tas dod pamatotu cerību, ka vēl šīs Saeimas laikā tiksim pie jauna šķīrējtiesu regulējuma.

Var, protams, diskutēt par to, vai šis būs optimālais šķīrējtiesu tiesiskā ietvara variants. Tāpat būs mūžīgie kritizētāji un noliedzēji, bet jebkurā gadījumā, liekot roku uz sirds, varu sacīt, ka šis ir pirmais būtiskais solis virzienā uz uzticības šķīrējtiesu institūtam atgūšanu.

Vispirms jāsāk ar to, ka šā brīža likumprojekta redakcija ļoti būtiski atšķiras no sākotnējās, kas 2013. gada 31. janvārī tika izsludināta valsts sekretāru sanāksmē,1 bet 2013.

VĒL PAR ŠO TĒMU
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Numura tēma
Septiņi gadi ceļā uz Šķīrējtiesu likumu: projekts Saeimā, domas joprojām dalās
2014. gada 30. janvārī Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja likumprojektu "Šķīrējtiesu likums" un ar to saistīto likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā". Vienlaikus deputāti uzsvēra, ka likumprojektam nepieciešami būtiski ...
Gaidis Bērziņš
Numura tēma
Likumprojekta mērķis ir celt šķīrējtiesu prestižu
Irēna Kucina
Numura tēma
Par šķīrējtiesu regulējumu un tā pilnveidi
Sandis Bērtaitis
Numura tēma
Valsts nedrīkst pieļaut prettiesisku praksi strīdu alternatīvajā risināšanā
Maija Tipaine
Numura tēma
Šķīrējtiesu reputāciju grauj neitralitātes trūkums
AUTORU KATALOGS