ŽURNĀLS Redaktora sleja

18. Decembris 2018 /Nr.51/52 (1057/1058)

Dzīve pēc svētkiem

Simts kūku recepšu, simts Latvijas karšu, simts notikumu valsts vēsturē, simts labāko latviešu dziesmu – valsts jubilejas noskaņās grāmatnīcas šobrīd ir pilnas ar "simtgades" izdevumiem, tāpat kā viss aizvadītais 2018. gads – ar Latvijas pirmajiem simts gadiem veltītām svinībām. Tomēr tiem pa starpu bija arī tādi pasākumi, kas mudināja domāt par "dzīvi pēc tam" – par Latvijas attīstību otrajā simtgadē.

Ar gandarījumu varam atcerēties vēl pagājušā gada nogalē sarīkoto "Jurista Vārda" 1000. laidiena iznākšanai veltīto konferenci, kurā Latvijas juristi un citu nozaru eksperti sprieda par valsts tiesiskās sistēmas uzdevumiem un grūtībām, kas būs jāpārvar Latvijas otrajā simtgadē. "Jurista Vārda" mērķis ir rosināt profesionālas tiesībpolitiskas diskusijas par esošajām problēmām un nepieciešamajām pārmaiņām Latvijas tiesību sistēmā. To kopā ar mūsu lasītājiem un plašo autoru loku esam darījuši līdz šim un darīsim arī turpmāk – aizejot valsts simtgades svinību gadam un noslēdzoties arī gadumijas pasākumiem.

Lai mūsu kopīgo darbu pilnveidotu, decembra pirmajā pusē notika "Jurista Vārda" lasītāju aptauja par žurnāla formu un saturu. Savukārt, lai atkal satiktu mūsu lasītājus klātienē, tieši šodien, 18. decembrī, rīkojam žurnāla abonentu tikšanos ar vienu no mūsu autoritatīvākajiem administratīvo tiesību zinātājiem – Dr. iur. Edvīnu Danovski (lielās intereses dēļ gan pieteikšanās uz to jau ir beigusies).

Šis "Jurista Vārda" dubultais laidiens veltīts civilprocesa aktualitātēm, bet pēc garajām svētku brīvdienām, kas "iekrīt" divas otrdienas pēc kārtas (tādēļ nākamais žurnāls iznāks tikai 8. janvārī), pie lasītājiem dosies pašvaldību tiesībām, kriminālprocesa problēmām u.c. jautājumiem veltīti izdevumi. Tātad mūsu kopīgais darbs, veicinot Latvijas tiesiskās sistēmas attīstību, turpināsies. Aicinām visus Latvijas juristus un tiesībpolitikas veidotājus tajā arī turpmāk iesaistīties, ne vien sekojot līdzi "Jurista Vārda" publikācijām, bet arī pašiem izvirzot problēmjautājumus un izsakot viedokli mūsu žurnāla lappusēs!

Pilnībā jāpiekrīt visiem, kas aicina lepoties ar mūsu valsts sasniegumiem, tai skaitā pēc neatkarības atgūšanas īstenoto Latvijas kā demokrātiskas un tiesiskas valsts atjaunošanu. Tomēr joprojām netrūkst neatrisinātu problēmu, turklāt jārēķinās ar aizvien jauniem pārbaudījumiem, ko nes gan Latvijas sabiedrības, gan visas pasaules nepārtrauktās pārmaiņas. Tieši tādēļ ir skaidrs, ka nekad netrūks arī "vielas" diskusijām "Jurista Vārda" lappusēs.

Žurnāla "Jurista Vārds" redakcija vēl saviem lasītājiem personiski harmonisku, bet profesionāliem izaicinājumiem un gandarījuma pilnu 2019. gadu!

ATSAUCE UZ ŽURNĀLU
Gailīte D. Dzīve pēc svētkiem. Jurista Vārds, 18.12.2018., Nr. 51/52 (1057/1058), 2.lpp.
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Jurista Vārds
Informācija
Civilprocesa problēmjautājumi
Tieslietu ministrija sadarbībā ar Tiesu administrāciju Eiropas Sociālā fonda projekta “Justīcija attīstībai” ietvaros oktobrī rīkoja ikgadējo tiesību zinātnieku un praktiķu konferenci “Aktuālie Civilprocesa ...
Dace Vārna
Skaidrojumi. Viedokļi
Vienveidīga tiesu prakse kā daļa no tiesībām uz taisnīgu tiesu
No Civilprocesa likuma 1. panta pirmās daļas, kā arī Satversmes 92. panta 1. teikuma izriet, ka ikviens var aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses taisnīgā tiesā. Tiesības uz taisnīgu tiesu ir pieskaitāmas pie ...
2 komentāri
Krista Bērziņa, Zelma Lapiņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Valsts nodeva un prasības nodrošināšana darījumu apstrīdēšanas prasībās: problemātiskie aspekti
Civilprocesa likuma 1. pants nosaka, ka “katrai fiziskajai un juridiskajai personai ir tiesības uz savu aizskarto vai apstrīdēto civilo tiesību vai ar likumu aizsargāto interešu aizsardzību tiesā”. Tomēr, lai šim pantam nebūtu tikai ...
Viktors Makucevičs
Skaidrojumi. Viedokļi
Trešo personu regulējuma problēmjautājumi
Viktorija Jarkina, Andris Tauriņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Prasības nodrošināšana un pagaidu aizsardzība: aktuālie jautājumi
Šajā publikācijā autori vēlas apskatīt atsevišķus Civilprocesa likumā (turpmāk – CPL) konstatētus problēmjautājumus saistībā ar pagaidu aizsardzību un prasības nodrošināšanu.1
AUTORU KATALOGS