ŽURNĀLS

18. Septembris 2001 /Nr.27 (220)

Dienu pa dienai savas valdības vadībā

Dienu pa dienai savas valdības vadībā

Kristaps Hahelis, LU Juridiskās fakultātes students, — "Latvijas Vēstnesim"

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

HAHELIS.JPG (26949 bytes)Vakar, 2001.gada 17.septembrī, apritēja 500 dienu kopš 2000.gada 5.maija, kad Saeima izteica uzticību Andra Bērziņa sastādītajam Ministru kabinetam.

500 dienu — daudz vai maz, lai katrs spriež pats. Savulaik PSRS tika izstrādāts 500 dienu darbības plāns pārejai no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku.

Šādos brīžos nereti (kā jau daždien jubilejās) notiek labo un ne tik labo darbu pārcilāšana, jaunu mērķu izvēle, jaunas dzīves sākšana. Savukārt šo rindu autors minēto dienu uzskata par piemērotu, lai atgādinātu lasītājam par visu iepriekšējo valsts valdību darba ilgumu.

Pirmajā acu uzmetienā lasītājs domās, ka šādam rakstam var būt vienīgi aritmētiska nozīme, sak, ko tur dienas nesaskaitīt? Taču tādam viedoklim varētu piekrist vien tad, ja mūsu valsts vēsturē nebūtu bijis dažādu režīmu, pārejas periodu, pamata likumu un ja visos avotos valdības darba sākuma un beigu datumi sakristu.

"Dienu saskaitīšanā" un rezultātu atspoguļošanā parādās dažas nianses, kuras šo rindu autors centīsies izvērtēt un atšķetināt, lai arī dziļš un visaptverošs vērtējums nav šī raksta mērķis.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Ilze Ramoliņa
Par starptautiskajām komerctiesībām
Grozījumi Latvijas Kriminālprocesa kodeksā
Leonards Pāvils
Par Augstākās tiesas praksi, vienotā krājumā
Par cietumiem un policiju, apkārtrakstā
Klēra Lerē-Djubē
Par neatkarīgu, principiālu un drosmīgu tiesnesi
AUTORU KATALOGS