JAUNUMI

23. Februāris 2017 / 13:00

Satversmes tiesas priekšsēdētājs tiksies ar Kurzemes tiesu apgabala tiesnešiem

Rīt, 24. februārī, Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš dosies uz Liepāju, kur viņš piedalīsies Kurzemes tiesu apgabala tiesnešu ikgadējā sanāksmē.

Satversmes tiesas priekšsēdētājs sniegs priekšlasījumu par Satversmes tiesas pieņemto nolēmumu ietekmi uz vispārējās jurisdikcijas tiesu praksi, vairāk pievēršoties tieši tām Satversmes tiesas lietām, kurās tika vērtēta Civilprocesa likuma un Kriminālprocesa likuma normu atbilstību Satversmei.

Atsaucoties tiesnešu aicinājumam piedalīties ikgadējā sanāksmē, Satversmes tiesas priekšsēdētājs A. Laviņš uzsver: “Tiesnešu tikšanās ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā nepastarpināti dalīties pieredzē, diskutēt par izaicinājumiem un analizēt tiesu praksi, akcentējot tās nozīmi tiesību piemērošanā un tiesu nolēmumu kvalitātes uzlabošanā. Satversmes tiesas nolēmumu apspriešana profesionālā gaisotnē rosina tiesnešu savstarpējo dialogu pamattiesību aizsardzības jomā un sekmē kopēju izpratni par aktuālajiem tiesību jautājumiem”.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS