JAUNUMI

16. Marts 2017 / 13:45

Satversmes tiesā viesojas delegācija no Kirgizstānas Republikas
1 komentāri
Ketija Strazda

Šodien, 16. martā, Satversmes tiesā mācību vizītē bija ieradusies delegācija no Kirgizstānas Republikas. Mācību vizītes laikā Kirgizstānas kolēģi tika informēti par Satversmes tiesas darbu, funkcijām, konstitucionālās kontroles jautājumiem, kā arī Satversmes tiesas praksi tiesu nolēmumu izpildes jomā.

Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš atzina: “Kirgizstānas kolēģiem šobrīd ir aktuāls jautājums par tiesu nolēmumu izpildes procesu efektivizēšanu. Esmu pārliecināts, ka, daloties pieredzē, varam sniegt vērtīgus padomus situācijas uzlabošanai. Īpaši vēlējāmies uzsvērt, ka tiesas nolēmumu izpilde ir nesaraujami saistīta ar personas tiesībām uz taisnīgu tiesu, jo bez tām pārējie taisnīgas tiesvedības principi zaudē savu jēgu. Valstij ir pienākums nodrošināt personas tiesību efektīvu aizsardzību.”

Delegācijas sastāvā bija tiesu izpildītāji, pārstāvji no Kirgizstānas Augstākās tiesas, parlamenta, valdības un stuktūrvienībām, kas veic kontroli un uzraudzību pār tiesu izpildītāju darbībām. Mācību vizīti organizē un finansē Eiropas Savienības finansētais projekts “Tiesiskuma veicināšana Kirgizstānas Republikā”, projektu ievieš konsorcijs, kuru vada Vācijas Starptautiskās sadarbības aģentūra (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)).

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Danute Kuļkova
17. Marts 2017 / 13:29
0
ATBILDĒT
Lieliska domā par šāda veida darību
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS