JAUNUMI

19. Aprīlis 2017 / 09:01

Satversmes tiesas tiesnese Sanita Osipova uzstāsies ar priekšlasījumu par Eiropas tiesību vēsturi

Rīt, 20. aprīlī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks populārzinātniski Latvijas Universitātes (LU) lektoru priekšlasījumi par Eiropas tiesību vēsturi, Eiropas Savienības (ES) dibināšanu, tās attīstību un gaidāmajām izmaiņām, kas tieši saistītas ar Brexit jeb Lielbritānijas izstāšanās no ES. Viena no lektorēm šajā pasākumā būs Satversmes tiesas tiesnese Sanita Osipova, kura uzstāsies ar priekšlasījumu par Eiropas tiesību vēsturi.

Sanita Osipova runās par Eiropas tiesiskās vienotības un šķirtības vēsturisko pamatu.  Tiks akcentēti jautājumi par Eiropas tiesību telpas vēsturiskajām robežām un Eiropas iedzīvotāju kopējās juridiskās identitātes izcelsmi. Sanita Osipova stāstīts, kuras valstis vieno kopīga juridiskā tradīcija un kā laika gaitā izvērtušies dažādi politiskie centieni Eiropu apvienot.

Priekšlasījumu par ES dalībvalstu būtisko lomu ES attīstībā un Lielbritānijas izstāšanās no ES procesa juridiskajiem aspektiem lasīs LU Juridiskās fakultātes Eiropas un starptautisko tiesību katedras docents Arnis Buka.

Pasākums notiks LNB Austrumāzijas pētniecības centra (AsiaRes) bibliotēkas lasītavā (M stāvā) plkst. 17.00. Aicināts ikviens interesents. Ieeja bez maksas.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS