JAUNUMI

19. Maijs 2017 / 13:50

Edgars Rinkēvičs: Eiropas Padomei aktīvi jāaizstāv cilvēktiesības un likuma vara
No ĀM arhīva

18. un 19. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Padomes (EP) Ministru komitejas 127. sesijā, kas norisinājās EP prezidējošajā valstī Kiprā.

Ārlietu ministrs novērtēja EP ģenerālsekretāra Turbjērna Jaglanda (Thorbjørn Jagland) ziņojumu par cilvēktiesībām, likuma varu un demokrātijas izaicinājumiem Eiropā, īpašu uzmanību pievēršot nepatiesas informācijas izplatībai. E. Rinkēvičs vērsa uzmanību uz šīs problēmas cēloņiem, aicinot EP dalībvalstis nodrošināt stipru, neatkarīgu un daudzveidīgu mediju esamību. Ir būtiski, ka sabiedrībai ir iespēja pieņemt lēmumus, kas balstīti uz patiesiem faktiem un kritisku domāšanu, uzsvēra ministrs.

Uzrunā E. Rinkēvičs aktualizēja cilvēktiesību pārkāpumus Krievijā, aicinot tās institūcijas steidzami izmeklēt informāciju par personu, īpaši ar citādu seksuālo orientāciju, spīdzināšanu un vajāšanu Čečenijā. Ministrs norādīja, ka ir būtiski nodrošināt minoritāšu drošību visā reģionā, kā arī jāaizsargā žurnālisti, kas ziņo par šiem pārkāpumiem. Eiropas Padomei ir jābūt aktīvai šajā jautājumā un jāseko, lai Krievija pilda starptautiskās konvencijās noteiktos pienākumus. Tāpat Eiropas Padomei ir jāveic situācijas novērtējums Čečenijā un jādara viss, lai novērstu šādu situāciju, uzsvēra E. Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs pauda stingru atbalstu Ukrainas un Gruzijas teritoriālajai vienotībai, kā arī izteica bažas par to, ka joprojām ir teritorijas, kurām starptautiskajiem cilvēktiesību uzraudzības mehānismiem ir liegta pieeja.

Informācijai

Strasbūrā bāzētā Eiropas Padome ir dibināta 1949. gadā, un tā ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, apvienojot 47 Eiropas valstis. Eiropas Padomes mērķis ir veidot kopēju demokrātisku un tiesisku telpu Eiropā, nodrošinot tās pamatvērtību – cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma – ievērošanu un aizsardzību.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
15. Aprīlis / 14:46
Tiesai no jauna jāskata mantinieču strīds
15. Aprīlis / 13:10
"Latvijas Vēstnesī": 29 personām piešķirti Latvijas valsts augstākie apbalvojumi
15. Aprīlis / 08:47
Latvijas tiesnešu neklātienes konferencē vēlēs Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas un Tiesnešu ētikas komisijas locekļus
12. Aprīlis / 15:20
Latvija tiks pārstāvēta ANO Noziedzības novēršanas un krimināltiesību komisijā
12. Aprīlis / 14:56
Cietušajam izdevumus par advokāta palīdzību kriminālprocesā iespējams piedzīt arī civilprocesuālā kārtībā
AUTORU KATALOGS