JAUNUMI

23. Maijs 2017 / 13:23

Veidos vienotu publisko personu un iestāžu sarakstu

Uzņēmumu reģistrs veidos vienotu publisko personu un iestāžu sarakstu, kurā iekļautās ziņas par valstu un pašvaldību iestādēm brīvi un bez maksas būs pieejamas ikvienam interesantam. To paredz grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”, kas otrdien, 23. maijā, trešajā galīgajā lasījumā atbalstīti Saeimas Juridiskajā komisijā.

Publisko personu un iestāžu sarakstā iekļaus informāciju par Latvijas Republikas Saeimu un Valsts prezidenta kanceleju, tiesām un prokuratūrām, tiešajām pārvaldes iestādēm, atvasinātām publiskām personām, pastarpinātām pārvaldes iestādēm, kā arī citām valsts institūcijām, kas nav padotas Ministru kabinetam. Tādējādi sarakstā iekļaus informāciju arī par valsts augstskolām, kā arī valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībām, tostarp to valdēm un padomēm.  

Jaunveidojamajā reģistrā iekļaus ziņas par iestādes nosaukumu, adresi, tās vadību, institucionālo padotību, kā arī iestādes izveidošanu, reorganizāciju un likvidēšanu. Šī informācija būs publiski pieejama Uzņēmumu reģistra mājaslapā.

Jaunizveidota publiska persona vai iestāde ierakstīšanai sarakstā būs jāpiesaka trīs darba dienu laikā no tās izveidošanas.

Patlaban Latvijā nepastāv vienota publisko personu un iestāžu reģistrācija. Ziņas par tām uzkrāj Valsts ieņēmumu dienests, Centrālās statistikas pārvalde, Valsts kanceleja un Valsts kase, taču šī informācija nereti nav aktuāla un nav arī publiski pieejama.

Uzņēmumu reģistram pienākums vest publisko personu un iestāžu sarakstu būs no  2018. gada 1. marta, bet saraksta publiska pieejamība būs jānodrošina ar 2018. gada 1. jūniju.

Par grozījumiem likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru” trešajā galīgajā lasījumā deputātiem vēl jālemj Saeimas sēdē.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
18. Aprīlis / 12:39
Varmākam varēs piemērot elektronisko uzraudzību, konceptuāli lemj Saeima
18. Aprīlis / 12:37
Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Gati Litvinu
18. Aprīlis / 12:24
Senāta Civillietu departamenta senatoru kopsapulce uzsver paskaidrojumu nozīmi civilprocesā
18. Aprīlis / 10:39
20 gadi kopš 10 valstu pievienošanās Eiropas Savienībai: jauns konstitucionāls brīdis Eiropai
AUTORU KATALOGS