JAUNUMI

22. Jūnijs 2017 / 14:23

Augstākā tiesa brīdina Rīgas domi un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par blakus lēmuma neizpildi
3 komentāri

Augstākā tiesa nosūtījusi vēstuli Rīgas domei un Vides un reģionālās attīstības ministrijai, brīdinot par sodu, kāds var tikt uzlikts par tiesas blakus lēmuma neizpildi.   

2017. gada 24. februārī Augstākā tiesa pasludināja spriedumu administratīvajā lietā, kas ierosināta, pamatojoties uz SIA „NB” pieteikumu par labvēlīga administratīvā akta izdošanu – atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Rīgā, Aleksandra Čaka ielā 39. Vienlaikus tika pieņemts blakus lēmums, kurā Augstākā tiesa vērsa Rīgas domes un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas uzmanību uz Rīgas domes bezdarbību Rīgas vēsturiskā centra teritorijas sakārtošanā atbilstoši Rīgas domes 2006. gada 7. februāra saistošo noteikumu Nr. 38 „Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi” 459. punktam.

Blakus lēmumā Rīgas domei un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai bija uzlikts pienākums trīs mēnešu laikā no lēmuma spēkā stāšanās informēt Augstāko tiesu par pieņemtajiem lēmumiem un darbībām, lai izpildītu minēto Rīgas domes saistošo noteikumu prasības.

Blakus lēmums ir stājies spēkā 2017. gada 24. februārī. Taču līdz šim nedz Rīgas dome, nedz Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija nav informējusi Augstāko tiesu par uzliktā pienākuma izpildi.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 288. panta otro daļu amatpersonai, kura neizpilda blakus lēmumu vai laikā nesniedz atbildi, tiesa var uzlikt piespiedu naudu līdz 300 eiro. Ņemot vērā minēto, lūdzu nekavējoties informēt Augstāko tiesu par to, kādas darbības ir veiktas, lai novērstu blakus lēmumā minētos pārkāpumus.

komentāri (3)
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Seskis
27. Jūnijs 2017 / 11:40
0
ATBILDĒT
Rīgas domei kā politiskai organizācijai nav saistoši Augstākās tiesas nolēmumi, kas pieņemti iepriekšējā Rīgas domes sasaukuma laikā, jo pēc pašvaldību vēlēšanām jaunais Rīgas domes sastāvs ir jauna pašvaldības pašorganizācijas forma, kas izdzimusi kā Fēnikss no pelniem!
necilvēks
27. Jūnijs 2017 / 10:46
0
ATBILDĒT
cik zinu, tad ministrija visu informāciju ir nosūtījusi AT savlaicīgi. Kas tā par neslavas celšanu?
Cilvēks_
22. Jūnijs 2017 / 14:31
0
ATBILDĒT
interesanti, ja kāda privātpersona vai SIA turpmāk nepildīs blakus lēmumu, Augstākā tiesa arī būs tikpat pretīmnākoša un publiski aicinās lēmumu izpildīt?

turpmāk, jebkurš varēs atsaukties uz šo gadījumu un sūdzēt valsti tiesā par atšķirīgu attieksmi.
jaunumi
22. Aprīlis / 14:05
Tiesnesi Inesi Graudu pārceļ Augstākās tiesas tiesneša amatā
22. Aprīlis / 10:59
Konferences “Efektīvas sankcijas: mērķi 2024. gadam” būtiskākie secinājumi  
22. Aprīlis / 10:51
Tiesneši padziļināti mācās par vardarbības veidiem un to atpazīšanu
22. Aprīlis / 10:49
Ar EEZ grantu atbalstu sniegts būtisks ieguldījums tiesu ekspertīžu jomā Latvijā
22. Aprīlis / 10:45
Latvijas tiesu pārstāvji gūst pieredzi efektīva kriminālprocesa nodrošināšanā ASV
AUTORU KATALOGS