AFIŠA

4. Septembris 2017 / 15:59

Saeima Atvērto durvju dienā aicina iepazīt Latvijas karoga vēsturi

Saeima 29. septembrī jau desmito gadu pēc kārtas aicina uz Atvērto durvju dienu, un par godu gaidāmajai Latvijas simtgadei parlaments piedāvā tuvāk iepazīt mūsu valsts karoga vēsturi.  

Saeimas nama apmeklētājiem par valsts simbolu – karogu – stāstīs īpaši veidota animācija. Tas būs vēstījums par sarkanbaltsarkano karogu kopš tā pirmsākumiem līdz mūsdienām, tā nozīmi latviešu tautas nacionālās apziņas veidošanā un juridiskā statusa nostiprināšanu.    

Šajā dienā apmeklētājiem arī būs iespēja aplūkot gleznu “Tautas veidots Latvijas karogs”. Tā tapusi no stilizētā karoga, ko pagājušajā gadā, ar roku audeklā ierakstot savu vārdu, īpašā mākslas performancē pie Saeimas nama veidoja festivāla “Staro Rīga!” apmeklētāji. 

Tāpat apmeklētāji varēs apskatīt no tautas veidotā karoga izgatavotu suvenīru, kas simboliski vēsta par mūsu valsts dibināšanu 1918. gada 18. novembrī. Kopumā tapuši 18 suvenīri, un viens no tiem uzdāvināts Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes radiniekiem, lai tas kļūtu par vienu no pirmajiem eksponātiem topošajā Čakstes muzeja jaunajā ēkā. 

Pasākuma laikā apmeklētāji arī varēs izmantot iespēju klātienē Saeimas namā savu vārdu ierakstīt mūsu sarkanbaltsarkanā karoga digitālajā versijā - mājaslapā www.musukarogs.lv. Ierakstīt savu vārdu karogā attālināti joprojām var no jebkuras vietas pasaulē. 

Tāpat šajā dienā parlamenta apmeklētāji varēs apskatīt Saeimas ēkai veltītu izstādi, kas stāstīs par tās pārtapšanu no Vidzemes bruņniecības nama par parlamentu. Ēkai šogad aprit 150 gadi. 

Saeimas viesiem Atvērto durvju dienā būs iespēja piedalīties erudīcijas konkursā, kā arī saviem tuvajiem uz jebkuru vietu Latvijā bez maksas nosūtīt valsts karogam veltītu pastkarti. 

Turpinot informatīvi izglītojošos projektus, skolu jaunieši šajā dienā varēs iegūt informāciju par parlamenta īstenotajiem projektiem jauniešiem, tostarp skolu programmu „Iepazīsti Saeimu” un projektu „Jauniešu Saeima”. 

Kā ik gadu, arī šajā Atvērto durvju dienā parlamenta apmeklētāji varēs apskatīt Sēžu zāli, kur katru ceturtdienu deputāti sanāk uz sēdēm, Sarkano zāli, Dzelteno zāli, Balsošanas zāli, Viesu zāli un Balto zāli. Interesenti varēs ielūkoties arī citās reprezentācijas telpās, kuras ikdienas parlamenta ekskursiju laikā nav pieejamas. 

Interesenti Saeimas apmeklējumam aicināti pieteikties līdz šī gada 22. septembrim, nosūtot personas datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu; grupām – arī atbildīgās kontaktpersonas tālruņa numuru) uz e-pastu pasakumi@saeima.lv. Papildu informācija - 67087321. 

29. septembrī Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 10.00 līdz 18.00 un interesenti aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli. Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS