AFIŠA

20. Septembris 2017 / 11:59

Aicina ziedot zemessargiem nepieciešamā aprīkojuma iegādei
1 komentāri

Zemessardzes dienestam ir nozīmīga loma Latvijas drošībā. Zemessargi ir brīvprātīgi kareivji, kas ir gatavi veltīt savu laiku, spējas, veselību, enerģiju un noteiktās situācijās pat dzīvību Latvijas valsts un iedzīvotāju aizsardzības uzturēšanai. Lai zemessargi varētu nodrošināt pilnvērtīgu patrulēšanu diennakts tumšajā laikā, viņiem ārkārtīgi nepieciešams nakts redzamības ekipējums. Tādēļ sākot ar šodienu un līdz pat 18. novembrim fonds "Zemessargam.lv" uzsāk ziedojumu kampaņu "Palīdzot zemessargam, tu palīdzi sev", kuras ietvaros aicina iedzīvotājus ziedot šī ekipējuma iegādei.

Latvijā ir 18 Zemessargu bataljoni. Katram no tiem nepieciešams vismaz viens ekipējuma komplekts - nakts redzamības tēmeklis, nakts redzamības termokamera un nakts redzamības brilles. Šāda komplekta izmaksas ir aptuveni 7800 eiro. Kampaņa ekipējuma iegādei pirmo reizi notika pērn, kad kopumā tā iegādei tika saziedoti 63 000 eiro, par kuriem tika iegādāti 12 monokļi, 12 tēmekļi un 4 kameras. Šī gada mērķis ir savākt 100 000 eiro, kas ļaus iegādāties vismaz 12 ekipējuma komplektus.

Kampaņas vajadzībām ir tapuši trīs videoklipi, kas demonstrē skarbos apstākļus, kuros savu ikdienu nereti pavada Latvijas zemessargi – mūsu draugi, paziņas, kaimiņi un radi. Arī klipos redzamie puiši un meitene ir īsti Latvijas zemessargi. Pašlaik viņi ir aprīkoti un pilnvērtīgi spēj darboties tikai diennakts gaišajā laikā un, atšķirībā no labi aprīkota potenciālā ienaidnieka, naktīs jūtas neaizsargāti un teju akli. Pilnvērtīgas patruļas naktīs nav iespējamas bez nakts aprīkojuma, un tieši tā iegādei tiek rīkota šī ziedojumu kampaņa.

Ziedot iespējams kampaņas mājaslapā www.zemessargam.lv, kas ir izveidota kā internetveikals. Lai ilustrētu ziedojamās summas apmēru, iedzīvotāji tiek aicināti izvēlēties  preces, kuras var par šo summu iegādāties. Šiem pirkumiem ir tikai ilustratīva nozīme, visi līdzekļi simtprocentīgi tiks atvēlēti kampaņas mērķim – nakts redzamības ekipējuma iegādei. Lapā iespējams iegūt arī papildu informāciju gan par kampaņu, tās mērķiem, gan Latvijas Zemessardzes dienestu.

Ekipējuma izvēlei un iegādei tiks izraudzīts process, kas pēc būtības atbilst publiskā iepirkuma procesam, nodrošinot caurskatāmību un godīgumu, kā arī veiksmīgāko saziedoto līdzekļu izlietojumu. Pēc Cenu aptaujas principa tiks izvēlēts labākais piedāvājums.

Kampaņu rīko fonds "Zemessargam.lv". Šīs kustības autori ir paši zemessargi, bet virzītāji ir Kiberaizsardzības vienības zemessargs Juris Ulmanis, Studentu bataljona zemessargs Juris Ķiploks un Rekrutēšanas un atlases centra karavīrs Jānis Iesalnieks. Kampaņa tiek uzsākta ar mērķi palīdzēt Latvijas Zemessardzei, kas, lai arī ir Nacionālo bruņoto spēku vienība, taču sastāv no brīvprātīgajiem, kas ziedo savu laiku un resursus, lai aizstāvētu Latviju un nodrošinātos pret iespējamiem draudiem. Zemessardze ne vien piedalās militārās mācībās, lai apgūtu kaujas prasmes, bet nereti palīdz arī civilajās operācijās, piemēram, pazudušu cilvēku meklēšana diennakts tumšajā laikā, dabas katastrofu seku novēršana u.c. Apzinot Zemessardzes nepieciešamības, tika nolemts kā mērķi izvirzīt nakts redzamības iekārtu iegādi. Redze – tā ir viena no cilvēka maņām. Aizsardzības un drošības nozarē, kurā precizitātei ir izšķiroša nozīme, šī maņa ir īpaši svarīga; tas var pārvērsties par dzīvības un nāves jautājumu.

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
atis
20. Septembris 2017 / 12:49
0
ATBILDĒT
Varbūt laiks pārstāt noziedzīgi tērēt naudu Zemessardzes orķestra , kora un bigbenda mūziļku algošanai un par ietaupīto naudu iepirkt zemessargiem vajadzīgās lietas??????
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS