JAUNUMI

11. Oktobris 2017 / 15:05

Tieslietu padomes kandidātus izvirzīs un vēlēs elektroniski, bet uzklausīs klātienes konferencē

Sakarā ar to, ka rajona (pilsētu) tiesu pārstāvis Tieslietu padomē bijušais Bauskas rajona tiesas tiesnesis Aigars Sniedzītis ir kļuvis par Zemgales apgabaltiesas tiesnesi, Tiesnešu konferencei jāpārvēl viens Tieslietu padomes loceklis no rajona (pilsētas) tiesu tiesnešu vidus.

Tieslietu padome lēma, ka šo vēlēšanu procedūru veiks daļēji elektroniski, daļēji klātienē. Proti, Tieslietu padomes locekļa kandidātus tiesneši var izvirzīt elektroniski no 10. oktobra līdz 27. oktobrim. Ņemot vērā tiesnešu aptaujās izteikto vēlmi Tieslietu padomes locekļus uzklausīt klātienē, šāda iespēja attiecībā uz jaunā Tieslietu padomes locekļa amata kandidātiem tiks dota 3.novembra Tiesnešu klātienes konferencē – tajā plānots uzklausīt visu izvirzīto kandidātu redzējumu ne tikai par darbu Tieslietu padomē, bet arī par Tiesnešu konferences pamattēmu – tiesneša neatkarību.

Lai nenoslogotu klātienes tiesnešu konferenci ar laikietilpīgām vēlēšanu procedūrām, jaunā Tieslietu padomes locekļa vēlēšanas nolemts turpināt neklātienē elektroniskās vēlēšanās 10. novembrī.

Tieslietu padome par tiesnešu konferences neklātienes daļas vadītāju noteica Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Sandru Strenci, par sekretāri – Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi Anitu Rudzišu.

Tieslietu padome noteica arī balsu skaitīšanas komisiju šādā sastāvā: Rīgas rajona tiesas tiesnese Ivonna Ādamsone-Struža, Rīgas rajona tiesas zemesgrāmatu nodaļas tiesnese Inese Bērzkalne un Ogres rajona tiesas tiesnese Zita Kupce.

Saskaņā ar likumu “Par tiesu varu” Tieslietu padomes sastāvā ir 15 locekļi – astoņi pastāvīgie locekļi (amatpersonas) un septiņi vēlēti locekļi – tiesneši. Vienu vēlēto Tieslietu padomes locekli ievēl Augstākās tiesas plēnums, bet Tiesnešu konferencei darbam Tieslietu padomē jāievēl sešus tiesnešus – vienu no zemesgrāmatu nodaļu, trīs no rajona (pilsētu) tiesu, divus – no apgabaltiesu tiesnešu vidus.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS