JAUNUMI

20. Oktobris 2017 / 15:19

Augstākās tiesas priekšsēdētājs piedalās konferencē Tallinā

19.-20. oktobrī Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs piedalās Eiropas Savienības Augstāko tiesu priekšsēdētāju tīkla organizētajā konferencē „Kādus kritērijus piemērot, lai nodrošinātu pilnīgu varas dalīšanu".

Šī ir pirmā reize, kad Eiropas Savienības Augstāko tiesu priekšsēdētāju tīkls organizē konferenci Igaunijā. Tikšanos vadīs Igaunijas Augstākās tiesas priekšsēdētājs Prīts Pikamē (Priit Pikamäe), kas pagājušā gada oktobrī tika ievēlēts arī par Eiropas Savienības Augstāko tiesu priekšsēdētāju tīkla vadītāju. Galvenā uzmanība tiks pievērsta varas dalīšanas nodrošināšanas jautājumam.

Tikšanās laikā tiesu priekšsēdētāji apspriedīs nosacījumus, kas jāizpilda, lai nodrošinātu tiesu varas kā atsevišķa varas atzara neatkarību un autonomiju. Tāpat pieredzes un zināšanu apmaiņas laikā tiks apspriesti jautājumi – vai un cik lielā mērā citām valsts institūcijām būtu jāpārrauga Augstākās tiesas darbība, kā arī – kāda loma tiesas priekšsēdētājam būtu jāuzņemas attiecībā uz tiesu sistēmas reformām. Viens no sanāksmes mērķiem ir izstrādāt vienotus standartus tiesu varas neatkarības definēšanai un izpratnei. Sanāksmē piedalīsies Austrijas, Beļģijas, Nīderlandes, Apvienotās Karalistes, Horvātijas, Somijas, Luksemburgas, Norvēģijas, Polijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Vācijas, Francijas, Melnkalnes, Itālijas, Spānijas, Portugāles, Čehijas, Īrijas, Slovākijas, Albānijas, Igaunija un Latvijas Augstāko tiesu priekšsēdētāji.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS