AFIŠA

9. Maijs 2018 / 12:19

Sociālās reformas Eiropā

14. maijā plkst. 18.00 Latvijas Universitātes 153. telpā, Raiņa bulvārī 19, Rīgā notiks Eiropas dienai veltīts simpozijs „Sociālās reformas Eiropā”, kurā apspriedīs, kā pašlaik Eiropas izvirzīto sociālpolitisko programmu var īstenot reālos darbos, lai tā nebūtu tikai simboliska.

„2017. gada novembrī 28 Eiropas Savienības dalībvalstis Gēteborgas sociālajā samitā noslēdza vienošanos par Eiropas Sociālo tiesību pīlāru, kura mērķi ir reformēt darba tirgu un sociālo sistēmu Eiropā.” (Deniss Ratke)

Deniss Ratke (Dennis Radtke), Eiropas Parlamenta deputāts no Bohumas-Rūras Vācijā, simpozijā uzstāsies ar vieslekciju „Cik sociālai ir jābūt nākotnes Eiropai?” un iepazīstinās klausītājus ar svarīgākajiem šīs tēmas pamataspektiem.

Simpozijā ar prezentāciju „Sociālā Eiropa – iespējas un riski Latvijai” uzstāsies arī Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks Aldis Austers. Kā apgalvo A. Austers: „Pēc neatkarības atjaunošanas Latvija ir gājusi neoliberālas attīstības ceļu, fokusējoties uz monetāro disciplīnu, zemiem nodokļiem un elastīgu darbaspēku. Sociālie jautājumi palika sekundāri – tajos tika saskatīts apdraudējums valsts ekonomiskajai konkurētspējai.” No Latvijas perspektīvas sociālie jautājumi ir jāskata kontekstā ar fiskālās savienības, pakalpojumu liberalizācijas un digitālās ekonomikas jautājumiem.

Pēc rūpniecības uzņēmējdarbības vadības izglītības iegūšanas Deniss Ratke kļuva par Iežguves, ķīmijas un enerģētikas arodbiedrības biedru un 10 gadus veica arodbiedrības sekretāra pienākumus. D. Ratke ir politiskās partijas Vācijas Kristīgo apvienības biedrs un strādā tās Darba ņēmēju asociācijā (CDA). Viņš ir CDA Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes nodaļas priekšsēdētāja pirmais vietnieks un CDA Rūras reģiona nodaļas priekšsēdētājs.

Aldis Austers ir ieguvis Rīgas Tehniskās universitātes inženierzinātņu grādu uzņēmējdarbības ārvalstu attiecību administrēšanā un maģistra grādu perspektīvajos starptautiskajos pētījumos Vīnes diplomātiskajā akadēmijā. A. Austers pildījis diplomāta pienākumus Latvijas Republikas Ārlietu ministrijā un bijis Latvijas pārstāvis Eiropas Savienībā (ES), kur atbildējis par Latvijas un ES ekonomisko sadarbību un koordinējis Latvijas iestāšanās sarunas ES. A. Austers strādājis arī Latvijas Bankā par specializēto atašeju padomnieka rangā Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ES.

Simpozijs notiks vācu un latviešu valodā (ar sinhrono tulkojumu).

Dalība bez maksas.

Lūdzam iepriekš reģistrēties!

Pasākumu organizē Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs sadarbībā ar Bohumas-Rehenes Rotari klubu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
18. Aprīlis / 12:39
Varmākam varēs piemērot elektronisko uzraudzību, konceptuāli lemj Saeima
18. Aprīlis / 12:37
Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Gati Litvinu
AUTORU KATALOGS