JAUNUMI

24. Maijs 2018 / 08:58

Tieslietu ministrs tiekas ar Eiropas Foruma atjaunojošajam taisnīgumam vadītāju

Trešdien, 23. maijā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs tikās ar Eiropas Foruma atjaunojošajam taisnīgumam (European Forum for Restorative Justice, EFRJ) valdes priekšsēdētāju Timu Čepmanu (Tim Chapman), kurš ieradies Latvijā pirmo reizi kopš Latvijas probācijas dienesta iesaistīšanās šajā starptautiskajā organizācijā.

Abas amatpersonas apsprieda labās prakses pārņemšanu un attīstīšanu darbā ar noziegumos cietušajiem bērniem. Sarunas laikā T. Čepmans atzinīgi novērtēja Tieslietu ministrijas virzīto iniciatīvu valdībā pieņemt lēmumu par Valsts probācijas dienesta dalību Eiropas Forumā atjaunojošajam taisnīgumam. Šāds lēmums tika pieņemts 2016. gadā ar mērķi arvien plašāk ieviest taisnīguma atjaunošanas principus probācijas darbā un attīstīt jaunas programmas, kas balstītas uz Eiropas labās prakses piemēriem.

Tikšanās laikā T. Čepmans apsveica Latvijas valsts un tieslietu sistēmas simtgadē, veicot ierakstu ministrijas Viesu grāmatā.

T. Čepmana darba vizīte tiek īstenota Eiropas Komisijas projekta “Ieviešot taisnīguma atjaunošanas prakses darbā ar cietušajiem bērniem” (Implementing Restorative Justice with Child Victims) ietvaros. Projektu īsteno vairākas valstis: Beļģija, Somija, Francija, Ziemeļīrija, Latvija un Bulgārija.

Projekta ietvaros notiek pieredzes apmaiņa un labās prakses pārņemšana darbā ar cietušajiem bērniem. Latvija padziļināti pēta un pārņem tieši Ziemeļīrijas pieredzi un darba metodes, kas vērstas uz efektīvu starpinstitūciju darbu ar cietušajiem bērniem un bērniem likumpārkāpējiem.

Delegācijas sastāvā ir vēl trīs pārstāvji no Ziemeļīrijas – no Ulsteres Universitātes un Ziemeļīrijas Jaunatnes justīcijas aģentūras.

Papildu informācija:

EFRJ ir starptautiska nevalstiska organizācija, kas dibināta 2000. gadā un šobrīd apvieno vairāk nekā 300 biedru no 38 valstīm (no Eiropas un citām pasaules valstīm). EFRJ organizē starptautiskas konferences un mācību seminārus, piedalās Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta darba grupās Eiropas līmeņa normatīvā regulējuma un rekomendāciju izstrādē, kā arī koordinē pētniecisko darbību, tostarp Eiropas Komisijas atbalstītajos projektos.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Marts / 09:32
Grāmatas “Publiskās tiesības. Ievads” atvēršanas svētki un diskusija “Latviešu nācija, Latvijas tauta, suverenitāte – publisko tiesību avots”
18. Marts / 09:40
Pasaules konstitucionālo tiesu organizācijas Birojs atbalstīja Satversmes tiesas rezolūciju par starptautiskās tiesiskās kārtības atjaunošanu  
15. Marts / 13:39
Eiropas Savienības tiesa piespriež maksāt soda naudu par Eiropas Elektronisko sakaru kodeksa prasību nepārņemšanu noteiktajā termiņā
15. Marts / 13:36
Valsts kompensācijas piedziņas lietu rezultāti 2023.gadā
15. Marts / 13:33
Stājas spēkā spriedums, kurā vērtēta lēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšana
AUTORU KATALOGS