JAUNUMI

11. Jūlijs 2018 / 12:51

Īslaicīgās aizturēšanas vietas kamerā varēs glabāt reliģiskos priekšmetus

Otrdien, 10. jūlijā, Ministru kabinets (MK) pieņēma grozījumu MK noteikumos par īslaicīgās aizturēšanas vietas kamerā glabāšanai atļauto priekšmetu sarakstu, atļaujot tur glabāt reliģiskos priekšmetus, kuru lietošanas mērķis nav pretrunā ar īslaicīgās aizturēšanas vietas iekšējo kārtību, izņemot priekšmetus, ar kuriem var nodarīt kaitējumu citām personām vai sev.

Atļaujot īslaicīgās aizturēšanas vietas kamerā glabāt reliģiskos priekšmetus, policijas amatpersonai nekavējoties būs jāizvērtē, vai konkrēto reliģisko priekšmetu iespējams izmantot uzbrukumam policijas amatpersonām, vai ar to iespējams nodarīt miesas bojājumus citiem cilvēkiem vai sev, vai to iespējams izmantot pašnāvības izdarīšanai un jālemj par šī priekšmeta glabāšanas iespējamību īslaicīgās aizturēšanas vietas kamerā.

Ja policijas amatpersona, izvērtējot attiecīgā reliģiskā priekšmeta glabāšanas iespējamību atbilstoši īslaicīgās aizturēšanas vietas iekšējās kārtības prasībām un tā lietošanas mērķim attiecīgā rituāla veikšanai, aizliegs attiecīgo reliģisko priekšmetu glabāt īslaicīgās aizturēšanas vietas kamerā, tad persona varēs saņemt citu – uz īslaicīgo aizturēšanas vietu viņai atnesto priekšmetu, kas būs atbilstošs.

Līdz šim priekšmetu sarakstā, kurus ir atļauts glabāt īslaicīgās aizturēšanas vietas kamerā, nebija minēti reliģiskie priekšmeti. Domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvība ir viena no nozīmīgākajām vērtībām demokrātiskā sabiedrībā. Reliģiskā pārliecība ir ne vien reliģiskās pārliecības esamība, bet arī tās paušana, kas ietver arī reliģisko priekšmetu lietošanu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
18. Aprīlis / 12:39
Varmākam varēs piemērot elektronisko uzraudzību, konceptuāli lemj Saeima
18. Aprīlis / 12:37
Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Gati Litvinu
AUTORU KATALOGS