JAUNUMI

19. Jūlijs 2018 / 12:36

Iedzīvotāji aktīvi izmanto Likumi.lv un LV portālu

“Latvijas Vēstneša” vietnes – likumi.lv un lvportals.lv (LV portāls) – ir starp visvairāk apmeklētajām Latvijā. Jūnija TOP20 abas pārstāvētas ar kopējo auditoriju un arī atsevišķas platformas – apmeklējumi no datoriem – auditoriju.

Oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” ir valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma, ko veido četras vietnes - vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv un juristavards.lv.

Likumi.lv - Latvijas Republikas tiesību aktu vietni - jūnijā apmeklējuši 210 304 reālie Latvijas lietotāji, ar šo apmeklētību ierindojot vietni 15. vietā. Šādi aptverta teju 16% no Latvijas kopējās interneta lietotāju auditorijas, liecina pētījums “Gemius Audience”. Tas nozīmē, ka faktiski katrs 6.-7. tīmekļa lietotājs jūnijā ir izmantojis likumi.lv.

“Ikdienā rūpējamies par iedzīvotāju vajadzībām un pilnveidojam likumi.lv lietojamību, piemēram, nesen ieviesām uzskatāmu norādi uz jauno tiesisko regulējumu tiem likumiem, kas zaudējuši spēku,” tā Inese Luste, Oficiālo publikāciju departamenta direktore. “Likumi.lv jau gadiem ir starp visvairāk apmeklētajām vietnēm. To izmanto gan darba, gan studiju, gan privātām vajadzībām. Piemēram, janvārī, kad stājās spēkā daudz tiesību aktu,  vietnei bija 2,3 miljoni skatījumu.”

LV portālu jūnijā apmeklēja ap 167 000 reālo lietotāju, sasniedzot 12,3% no Latvijas kopējās interneta lietotāju auditorijas, kas ir vairāk nekā pērn jūnijā. Tātad katrs 9. tīmekļa lietotājs ir izmantojis šo vietni. Lai arī vasarā satura portāliem, t.sk. LV portālam, raksturīgs sezonāls auditorijas samazinājums, tomēr kopumā 2018. gada apmeklētība liecina par pieaugumu.

“Pavasarī publiskojām vietnes jauno versiju un ieviesām jauno zīmolu, vienlaikus paplašinot kvalitatīva satura piedāvājumu, tādēļ šie dati par apmeklētību ir pārliecinošs signāls, ka LV portāls pilnveidotā veidolā, funkcionalitātē un saturā kalpo iedzīvotājiem kā noderīgs un uzticams informācijas avots,” Guntis Ščerbinskis, LV portāla galvenais redaktors. “LV portāls skaidro tiesību aktus, sniedz atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem, atspoguļo tiesu darbu, aktuālo valsts pārvaldē, kā arī analizē notiekošos procesus un veido kvalitatīvu saruntelpu valsts attīstībai. Īpaša LV portāla satura sadaļa veidota medijpratības veicināšanai sabiedrībā.”

“GemiusAudience” pētījumā “Latvijas Vēstnesis” piedalās ar trim no četrām vietnēm - likumi.lv, lvportals.lv un juristavards.lv, kas ir portāls juristiem un žurnāla “Jurista Vārds” elektroniskās versijas bibliotēka. Izdevēja kopējā Latvijas auditorija, neskaitot vestnesis.lv, jūnijā ir teju 300 000 reālo lietotāju.

Starptautiskais tīmekļa pētījumu uzņēmums “Gemius” publicējis apmeklētāko Latvijas vietņu Top 20 jūnijā, kas veidots, balstoties uz jaunieviesto un starptautiski godalgoto “Overnight” un BPS metodoloģiju.

Inforgrafika ar visvairāk apmeklētākajām vietnēm: https://infogram.com/top-20-junijs-2018-1hnq41lm9qxk23z

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS