JAUNUMI

11. Oktobris 2018 / 16:57

Tieslietu padome vērtēs Valsts kancelejas izstrādāto tiesnešu atlīdzības sistēmu

Uz Tieslietu padomes sēdi pirmdien, 15. oktobrī, Tieslietu padome sanāks jaunā sastāvā, jo darbu sākuši pieci no jauna ievēlēti tiesnešu pārstāvji. Pirmais darba kārtības jautājums – Tieslietu padomes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšana.

Viens no pamatjautājumiem Tieslietu padomes sēdē būs par tiesnešu atlīdzības sistēmu. Tieslietu padome vērtēs, vai ar Valsts kancelejas sagatavoto likumprojektu grozījumiem Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā ir izpildīts Satversmes tiesas spriedums par Satversmei atbilstošas tiesnešu atalgojuma sistēmas izveidošanu, kas nodrošina tiesnešu darba samaksas faktiskās vērtības saglabāšanu un finansiālo drošību atbilstoši tiesnešu neatkarības principam.

Tieslietu padome skatīs grozījumus likumā “Par tiesu varu” pirms trešā lasījuma, starp kuriem arī vēsturiskā Senāta nosaukuma atgriešana kasācijas instancei.

Sēdes darba kārtībā arī jautājums par grozījumiem Civilprocesa likumā, līdz 2021. gada 31. decembrim pagarinot Civilprocesa likuma 32.1panta darbību, kas paredz lietu nodošanu citai tiesai to ātrākai izskatīšanai, kā arī citi jautājumi.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS