JAUNUMI

17. Oktobris 2018 / 11:08

Tieslietu padome rosina rajona tiesneša atalgojumu pielīdzināt Saeimas deputāta atalgojumam un pārtraukt prokuroru un tiesnešu atalgojuma sasaisti

Tieslietu padome uzklausīja un deva vērtējumu Valsts kancelejas darba grupas sagatavotajam jaunajam tiesnešu atlīdzības sistēmas projektam, kas izstrādāts, pildot Satversmes tiesas spriedumu. Satversmes tiesa spriedums noteic līdz 2019. gada 1. janvārim izstrādāt Satversmei atbilstošu tiesnešu atalgojuma sistēmu, kas nodrošinātu tiesnešu darba samaksas faktiskās vērtības līdzsvaru ar likumdevēju un izpildvaru, kā arī finansiālo drošību atbilstoši tiesnešu neatkarības principam.

Kopumā Tieslietu padome Valsts kancelejas darba grupas prezentēto tiesnešu darba samaksas modeli novērtēja pozitīvi, vienlaikus rosinot vēlreiz pārskatīt atsevišķus problēmjautājumus.

Tieslietu padome aicina izvērtēt tiesnešu atalgojuma līdzsvaru gan saistībā ar pārējiem varas atzariem, gan tiesu sistēmas iekšienē. Tieslietu padome uzskata, ka rajona tiesneša atalgojums jau sākotnēji pielīdzināms Saeimas deputāta atalgojumam. Tieslietu padomes rosinājums ir atsaistīt tiesnešu atalgojumu un palielināt starpību starp tiesneša un prokurora atalgojuma apmēru, bet tuvināt Satversmes tiesas un Augstākās tiesas tiesnešu atalgojuma apmēru.

Tieslietu padome atzina par nepieciešamu tiesnesim visā viņa karjeras laikā noteikt piemaksu par darba stāžu tiesneša amatā, kas nepārsniegtu 21 %.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS