JAUNUMI

9. Janvāris 2019 / 12:45

Tieslietu ministrija atkārtoti rosina lemt Tieslietu padomē par tiesnešu administratīvās imunitātes atcelšanu

Otrdien, 8. janvārī, Tieslietu ministrija atkārtoti iesniegusi vēstuli Tieslietu padomes priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam ar lūgumu iekļaut tuvākās Tieslietu padomes sēdes darba kārtībā jautājumu par tiesnešu imunitātes atcelšanu administratīvo pārkāpumu lietās un lemt par atbalstu nepieciešamo grozījumu virzībai likumā “Par tiesu varu” un Tiesnešu disciplinārās atbildības likumā.

Tieslietu ministrija uzsver, ka šobrīd ir noslēgusies administratīvo sodu sistēmas reforma – parlamentā ir pieņemts Administratīvās atbildības likums un tas stāsies spēkā 2020. gada 1. janvārī. Ņemot vērā, ka jaunais likums izslēdz administratīvo arestu kā soda veidu un tiesnešu imunitātes jautājuma aktualitāti publiskajā telpā, Tieslietu ministrija aicinājusi Tieslietu padomi aktualizēt diskusiju par tiesnešu imunitātes administratīvo pārkāpumu lietās atcelšanu.

Jautājums par tiesnešu imunitāti administratīvo pārkāpumu lietās pēc tieslietu ministra lūguma jau iepriekš vairākkārt ticis iekļauts Tieslietu padomes sēdes darba kārtībā, tomēr tā izskatīšana pārcelta pēc administratīvo sodu sistēmas sakārtošanas, proti, administratīvā aresta kā administratīvā soda veida izslēgšanas.

Tieslietu ministra Dzintara Rasnača vēstules ar lūgumu par tiesnešu un prokuroru imunitātes administratīvo pārkāpumu lietās atcelšanu Tieslietu padomē iesniegtas 2015. gada 27. augustā un 2017. gada 10. oktobrī.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
18. Aprīlis / 12:39
Varmākam varēs piemērot elektronisko uzraudzību, konceptuāli lemj Saeima
18. Aprīlis / 12:37
Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Gati Litvinu
18. Aprīlis / 12:24
Senāta Civillietu departamenta senatoru kopsapulce uzsver paskaidrojumu nozīmi civilprocesā
AUTORU KATALOGS