JAUNUMI

9. Janvāris 2019 / 14:38

Izskatīta disciplinārlieta pret zvērinātu tiesu izpildītāju

Zvērinātu tiesu izpildītāju disciplinārlietu komisija 2019. gada 8. janvāra sēdē izskatīja tieslietu ministra 2018. gada 11. novembrī ierosināto disciplinārlietu pret zvērinātu tiesu izpildītāju.

Disciplinārlietu komisija pieņēma lēmumu, kurā konstatēts, ka zvērināta tiesu izpildītāja pieļauto normatīvo aktu pārkāpumu rezultātā ievesta izpildu lieta uz tāda dokumenta pamata, kas nav uzskatāms par izpildu dokumentu Civilprocesa likuma izpratnē, uzturlīdzekļu piedziņas lietā nav veiktas darbības likumā noteiktajā kārtībā un neatrodas visi dokumenti par zvērināta tiesu izpildītāja veiktajām darbībām, zvērināts tiesu izpildītājs nespēja uzrādīt izpildu lietu, kurai jāatrodas arhīvā, nav pamatotas zvērināta tiesu izpildītāja darbības attiecībā uz maksājumu piesaisti Izpildu lietu reģistrā izbeigtās izpildu lietās.

Izvērtējot konstatētos apstākļus, zvērināta tiesu izpildītāja paskaidrojumus, konstatētā disciplinārpārkāpuma raksturu un būtību, kā arī ziņas, kas raksturo iepriekšējo darbu zvērināta tiesu izpildītāja amatā, disciplinārlietu komisija nolēma izteikt zvērinātam tiesu izpildītājam rājienu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS