ŽURNĀLS Intervija

15. Jūlijs 2014 /Nr.27 (829)

Jurisprudences maģistrants sāk biznesu Latvijas Universitātes Biznesa inkubatorā
Rihards Plotka intervijā Mikum Losānam
6 komentāri
Mikus Losāns
Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Biznesa inkubatora vadītājs 
Foto: Boriss Koļesņikovs

Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes (LU EVF) Biznesa inkubators palīdz Latvijas Universitātes studentiem uzsākt un attīstīt biznesu un veicina uzņēmējdarbības kultūru. Izmantojot Biznesa inkubatora un sadarbības partneru resursus, tiek atbalstīta studentu iniciatīva uzsākt biznesu, sniedzot dažāda veida bezmaksas pakalpojumus, sākot ar biroja un ražošanas telpām līdz profesionālam koučingam un dažāda veida konsultācijām. LU EVF Biznesa inkubators ir atklāts 2012. gada 18. oktobrī, un šogad rit otrais gads, pašlaik tiek atbalstītas 13 studentu komandas no dažādām nozarēm.

komentāri (6)
6 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
George Anderson
16. Novembris 2020 / 22:49
0
ATBILDĒT
Because of my zeal to give my family a better life, I searched for how to invest in bitcoin so I can earn more money, I came across Legit Crypto Traders email address and I emailed them to guide me on how to invest in bitcoin and they explained everything to me it's was simple and then I invested $1,000 dollars and 5 days after I got $10,000 dollars I was very happy because now i can take good care of my family. If you want to invest in bitcoin Email them now at legitcryptotraders@gmail.com or WhatsApp +1(256)251-3614 and you can invest with any amount of money such as 

$100 dollars to get $1,000 dollars 

$200 dollars to get $2,000 dollars

$500 dollars to get $5,000 dollars

$1,000 dollars to get $10,000 dollars

$5,000 dollars to get $50,000 dollars

$10,000 dollars to get $100,000 dollars

$50,000 dollars to get $500,000 dollars

$100,000 dollars to get $1,000,000 dollars
Richard despirado
7. Septembris 2020 / 22:28
0
ATBILDĒT
Don’t get tired of investing in BTC because of the recent price fluctuations, I know they can sometimes be frustrating but you just have to endure it. Seeing that the crypto space has been getting newcomers and most of them who are without proper understanding usually tend to lose a lot of money as a result of ignorance. Do not trade all by yourself instead, trade under the guidance and supervision of an expert. James Logan an expert from the UK has been the one helping me to trade. His unique strategy and signals are superb, in a space of three months I’ve already been able to accumulate up to 8 BTC. James Logan trade patterns are the best and I think everyone in the trading space should benefit from him. He has a website call; Supreme trade. and you can whatsApp him +44 7418 320073 or Email him globalfxinvestment2@gmail.com I am spreading this for those who have issues in turning in consistent profit in the crypto space . Give it a try and you’ll be glad you did.
sherry
25. Jūlijs 2020 / 02:27
0
ATBILDĒT
Laba diena

Pēc vārda es esmu Šerija Maike un esmu no ASV, maija mēnesī es pazaudēju bitkoinus krāpniekiem, kas mani padarīja salauztu un tukšu, bet es tiešsaistē dabūju labu sievieti, kura ir kiberdrošības profesionāle / Fund Raiser un varēja palīdzēt man atgūt visas manas nozagtās Bitcoins.

Es pazaudēju apmēram 30000 eiro caur Bitcoins, un Dženifera Smita kundze man palīdzēja to atgūt.

Ja jūs jau iepriekš esat pazaudējis bitkoinus, sazinieties ar Dženiferas Smitas kundzi, un viņa palīdzēs jums to visu atgūt. Viņa arī māca Crypto Mining, kā arī piedāvā aizdevumus un finansiālu palīdzību par lētām likmēm.

Tāpēc vairs negaidiet un sazinieties ar Dženiferas kundzi, izmantojot e-pastu: creditquickfix2019@gmail.com

Varat arī Whatsapp viņu ar šo numuru: +17243828037

Paldies
Rihards Plotka
15. Septembris 2016 / 10:59
0
ATBILDĒT
Dažas no intervijā paustām domām darba gaitā mainījās/transormējās. Papildus lūdzu iepazīties ar manu eseju: Advokātu process ir tiesvedības nākotne Latvijā http://www.juristavards.lv/eseja/269008-advokatu-process-ir-tiesvedibas-nakotne-latvija/#c-41536

Analizējot šo interviju, jāņem vērā, ka intervijā ir vairāk runa par to, ka jurisprudences studenti no LU JF var pietiekties uz LU BIznesa inkubatoru, un kādas iespējas inkubators var sniegt, piem., toreiz dalībnieka Riharda Plotkas piemērā, Tā arī notika, cik zinu no LU JF pieteicās komanda, vismaz komandā bija LU JF absolventi, ne ar juridisku pakalpojumu projektu. Viņi pat vēlāk saņēma labu finansējumu. Tādā ziņā raksts ir savu uzdevumu izpildījis.
Rihards Plotka
21. Jūlijs 2016 / 18:09
0
ATBILDĒT
"Pastāvēs, kas mainīsies" (Rainis). Šo interviju es devu pirms, šķiet, 3 gadiem. Ilgs laiks. Tikko iestājos LU BI. Fantastiska pieredze. Saprotiet mani pareizi, ir ļoti grūti iegūt klientus, it īpaši "svaigi izceptam" bakalauram. Izmantoju visas legālas iespējas, Twitter akciju darīju, jo tik tiešām jutu un jūtu līdzi bojāgājušo ģimenēm.

Attiecībā uz rakstu, vēlos teikt, ka pats tagad nosliecos uz to, ka "advokātu process" Latvijā ir jāievieš. Ejot uz tiesām kā pārstāvis, diemžēl saskāros ar atbildētāju pārstāvju analfabētismu. Vienkārši žēl manu klientu oponentus.

Uzskatu, ka dažas idejas no amerikāņu advokātu mārketinga principiem ir jāpārņem, piemēram, kaut vai radio vai TV reklāma. Cilvēki dažreiz nezina, kur un kādā veidā meklēt advokātu. Protams, ir www.vajagjuristu.lv, www.advokatura.lv, taču, bieži vien, tas nepalīdz, cilvēki meklē atsauksmes, meklē veiksmes stāstus, bet ne vienmēr draugu vai paziņu lokā ir kāds, kam ir pazīstams advokāts.

Protams, "ambulance chasing" ir aizliegta, tas jau izriet no tā, ka noklausīties ātrās palīdzības frekvences ir aizliegt ar likumu, jo tās frekvences satur sensitīvu informāciju. Te ir vairāk runa par to, cik lielu piepūli patiesībā prasa juridisko pakalpojumu pārdošana/mārketings. Piemēram, lielākajiem Latvijas advokātu birojiem ir savi mārketings (in house) speciālisti, RGSL rīkoja nesen seminārus advokātiem par mārketingu. Tātad tas attīstās arī Latvijā. Protams, tas ir diskusijas vērts temats.

Patiesībā es domāju, ka tuvāko 20 gadu laikā visos procesos tiks ieviests "advokātu process" (arī Satversmes tiesā, LAPK un APL). Tas ir laika jautājums. Tas notiks sākumā de facto, jo vienkārši patērētāji/klienti nepirks pakalpojumus no ne-advokātiem. Pirmkārt, tāpēc, ka klientu izglītotība augs (diemžēl cilvēki nenošķir advokāts/jurists/zvērināts advokāts), arī maksātspēja.

Domāju, ka uzmanības vērts ir arī mans raksts par šo tēmu. Piekrītu, ka advokātiem ir milzīga sociālā funkcija. īpaši jau tas izpaužas saistībā ar aizstāvību kriminālprocesā.

Kas ir jurists un kas ir advokāts? http://www.rihardsplotka.lv/pajautajuristam-kas-ir-jurists-un-kas-ir-advokats/#.V5DkvtJ97IU

Ar cieņu, Rihards Plotka, mag.iur.
Neadvokāts
15. Jūlijs 2014 / 11:12
2
ATBILDĒT
Respekts puisim par motivētību un uzņēmību, bet ar to pašu arī mūsu uzskatu kopība izbeidzas. Pie tik radikāla ierosinājuma mainīt advokāta institūta būtību un regulējumu prasītos kāds izvērstāks pamatojums par „uzskatu, ka būtu pareizi tā un šitā” vai „tas nāktu par labu advokatūrai”. Bez tā neiztikt, ja ir vēlme par savu viedokli pārliecināt apkārtējos. Tas ir viens. Otrs – par Zolitūdes traģēdiju labāk būtu bijis paklusēt, jo labi atceros: kamēr satriektā valsts visos pieejamajos medijos sekoja, kā glābēji tajā vakarā no drupām nes ārā upurus un aplēš to kopējo skaitu, „Darbinieku Pārstāvis” no sava tvitera konta jau izplatīja telefona numuru, piedāvājot cietušajiem juridisko palīdzību. Der ņemt vērā, ka pat puiša dievinātajā liberālajā Amerikā „ambulance chasing” ir aizliegta kā neētiska un klienta interesēm neatbilstoša rīcība. Esmu novērojis, ka līdzīgi DP mēdz arī rīkoties pie rakstiem un ziņām dažādos portālos, ja vien tie kaut kā saistīti ar uzņēmuma juridiskās darbības jomu. Nešaubos, ka šādu reklāmas paņēmienu aizliegumu, kas jāievēro advokātiem, jaunais censonis uzskata par „radošumu ierobežojošu” kavēkli. Ja tas ir tas, kā puisis iedomājas konkurenci un brīvo tirgu juridisko pakalpojumu sniegšanā - juristu sacensību tiešajā mārketingā par to, kurš pirmais iespiedīs klientam rokās savu vizītkarti - tad teikšu: paldies, bet labāk tomēr nē. Labāk tomēr pirms brīvā tirgus pasludināšanas vēl reizi apdomāt advokāta sociālo funkciju un pienākumus pret sabiedrību, valsts intereses šo pienākumu nodrošināšanā, apsvērt savas izredzes apgāzt ST un doktrīnas atziņas, un mēģināt paredzēt sekas, pie kādām var novest tirgus liberalizācija. Piemērus tajā pašā ASV var sameklēt papilnam – juridisko pakalpojumu nesamērīgā dārdzība, klientu tiesvedības pret advokātiem u.c.
visi numura raksti
Uldis Ķinis
Skaidrojumi. Viedokļi
Krāpšana automatizētā datu apstrādes sistēmā
Jurista Vārds
Intervija
Aigars Strupišs: Manas zināšanas un pieredze ir piemērotas šim amatam
Pirms nedēļas, 7. jūlijā, darbu Augstākās tiesas Civillietu departamentā sāka Aigars Strupišs. Paredzēts, ka tiesneša zvērestu jaunais tiesnesis Valsts prezidentam dos 15. jūlijā – dienā, kad iznāk šis žurnāla "Jurista Vārds" ...
2 komentāri
Irēna Ņesterova
Skaidrojumi. Viedokļi
Eiropas Savienības Tiesas spriedums Google Spain lietā
Eiropas Savienības Tiesas (turpmāk – EST) virspalātas spriedums lietā C-131/12 Google Spain,1 kas pieņemts 2014. gada 13. maijā, radīja negaidītu pārsteigumu gan tiesību zinātniekiem un piemērotājiem, gan informācijas un ...
Juris Janums
Skaidrojumi. Viedokļi
Finanšu identitātes zādzība internetā – aktuāla problēma arī Latvijā
Ar datoru saistīta finanšu identitātes zādzība Latvijā kā atsevišķs datornoziegums nav paredzēta, jo no objektīvās puses izpaužas kā ar datoru saistīta krāpšana kopībā ar datu ieguvi, kas tālāk dod iespēju nelikumīgi rīkoties ...
Sannija Matule
Notikums
Tiekšanās pēc laikmetīgiem cietumiem drošākai sabiedrībai  
Vairāk nekā pieciem tūkstošiem cilvēku Latvijā šobrīd tā ir vieta, kur likumpārkāpumu dēļ noteiktu laiku aizrit visa viņu dzīve. Vēl aptuveni divarpus tūkstošiem tā ir darbavieta, bet sabiedrība kopumā ar to saista cerības, ka ...
AUTORU KATALOGS