ŽURNĀLS Tiesību politika

19. Februāris 2019 /Nr.7 (1065)

Latvija gatavojas Apvienotās Karalistes izstājai no Eiropas Savienības bez vienošanās
3 komentāri

Gatavojoties 2019. gada 29. martam, kad varētu notikt Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības, un tam, ka izstāšanās varētu notikt bez vienošanās, 2019. gada 7. februārī tika pieņemta Latvijas Republikas Saeimas deklarācija par Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes pilsoņu tiesībām Latvijā pēc Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības. Cita starpā deklarācijā uzdots Ministru kabinetam sagatavot nepieciešamos grozījumus Latvijas tiesību aktos, lai pielāgotos šīm pārmaiņām. Savukārt 2019. gada 13. februārī Ministru kabineta ārkārtas sēdē skatīts likumprojekts "Likums par tiesiskā regulējuma piemērošanu Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības gadījumā", kurā, balstoties uz Ministru kabineta 2019. gada 12. februāra sēdē pieņemto lēmumu, konsolidēts ar Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības saistītais regulējums vienā likumprojektā. Turpinājumā – izvilkums no likumprojekta anotācijas.

Atbilstoši 2016. gada 23. jūnija Apvienotās Karalistes organizētā referenduma rezultātiem 2019. gada 30. martā plānota Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības.

Eiropas Savienības ietvaros ir sagatavots Līguma par Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības projekts (turpmāk – Izstāšanās līgums), paredzot noteiktu tiesību kopumu šobrīd Eiropas Savienības teritorijā dzīvojošajiem Apvienotās Karalistes pilsoņiem un viņu ģimenes locekļiem.

komentāri (3)
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Leksika
19. Februāris 2019 / 09:43
1
ATBILDĒT
Pat tezaurā nav tāda vārda "izstāja". TM does it again. :)
Redakcija > Leksika
19. Februāris 2019 / 14:25
0
ATBILDĒT
Paldies par viedokli! Varam gan informēt, ka, pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, drīzumā tezaurs.lv piedāvās arī "izstāja" un "iestāja".

Mūsdienu latviešu valodas vārdnīca jau atpazīst:

iestāja s. lietv.
Iestāšanās.
I.
ES.
Iestāju pārbaudījumi – iestājpārbaudījumi.
http://www.tezaurs.lv/mlvv/#/sv/iest%C4%81ja
Seskis
19. Februāris 2019 / 09:29
0
ATBILDĒT
Latvijas Republikas pilsoņu liktenis Apvienotajā karalistē ir atkarīgs no politiskās situācijas Lielbritānijā. Saprotams, ka Viņas Majestātes Apvienotās karalistes karalienes nostāja pret viesstrādniekiem ir vairāk atbalstoša kā neatbalstoša, tomēr politiskā situācija var mainīties, ņemot vērā karalienes cienījamo vecumu. Troņa intrigās jau tagad piedalās Knutlinga dinastijas karaļa Svena Dakšbārža pēcinieki un Veseksas dinastijas karaļa Etelreda Muļķa mantinieki. Pirmie uzskata, ka Austrumeiropas ieceļotāji - plinkas un ubagi ir Kroņa īpašums, tādējādi viesstrādnieku ceļš pēc Breksīša vedīs uz Nortumbrijas un Mersijas vergu tirgiem ar iededzinātām īpašuma zīmēm. Otrie pastāv uz to, ka vairums viesstrādnieku ir PSRS un Varšavas līguma valstu pilsoņi vai to pēcnācēji, tāpēc būtu izdodami Krievijas Federācijai (PSRS tiesību pārņēmējai) kā kriminālnoziedznieki (Dzimtenes nodevēji), un tālākais to ceļš vītos Dežņeva raga dūmakaino urāna un svina raktuvju virzienā. Latvijas valsts uzdevums ir operatīvi reaģēt uz politiskajām izmaiņām Albionā un publiski paust savu nostāju, izdodot politiskās plānošanas dokumentus. Ja pie varas nāks Svena Dakšbārža radinieki, Latvija varēs izdot „Dreļļu deklarāciju" un publiskā iepirkuma ietvaros izpirkt vergu tirgos Latvijas pilsoņus, ko vēlāk nodarbināt par minimālo algu tukšajās darba vakancēs. Ja varas grožus pārņems Etelreda Muļķa radinieki, Latvijas valsts situācija nebūs tika laba, jo Krievijas Federācija nebūs ieinteresēta izdot Latvijai PSRS pilsoņus, to pēcnācējus. Vienīgā iespēja, ja tie tiks nosūtīti uz Ukrainu karot kā viegli bruņotie lingotāji, tad iespējama to ideoloģiskā apstrāde Eiropas vērtību kontekstā nolūkā piespiest dezertēt un atgriezties mātes Latvijas klēpī.
visi numura raksti
Intervija
Tieslietu sistēmas auditā meklēs un labos vājās vietas
Šonedēļ apritēs mēnesis, kopš piecas 13. Saeimā ievēlētās partijas 23. janvārī vienojās par valdības izveidi. Tieslietu ministrs šajā valdībā ir Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns, kurš Tieslietu ministriju ...
4 komentāri
Toms Rajunčus
Skaidrojumi. Viedokļi
Puses procesuālo tiesību pārņemšanas ietekme uz lietas izskatīšanas gaitu
Laikietilpīgajā civillietas iztiesāšanas gaitā var notikt dažādas faktisko apstākļu izmaiņas, tostarp izmaiņas prāvas dalībnieku un citu personu civiltiesiskajās attiecībās, kas saistās ar tiesību pāriešanu un subjektu ...
Jānis Baumanis
Skaidrojumi. Viedokļi
Kriminālatbildība par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu
Kriminālatbildība par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu ir paredzēta Krimināllikuma 195. pantā. Minētās normas pirmās daļas dispozīcijas redakcija, kopš 1999. gada 1. aprīlī spēkā stājās ...
Vija Kalniņa
Redaktora sleja
Lēnā cīņa ar vides piesārņojumu
Māra Bērtaite
Jurists un kultūra
Raganu balets
AUTORU KATALOGS