AFIŠA

8. Janvāris 2018 / 11:01

LU ikgadējā konferencē pašmāju un ārvalstu eksperti skaidros juridiskās tradīcijas
Toms Grīnbergs, LU

Latvijas Universitātes (LU) 76. starptautiskās zinātniskās konferences ietvarā no 11. janvāra līdz 26. februārim ieplānota arī plenārsēde un 8 dažādas sekciju sēdes juridiskajā zinātnē. Šogad LU konference uzskatāma par starptautiskas nozīmes platformu, tādēļ līdzās 82 Latvijā atpazīstamiem tiesībniekiem pasākumā piedalīsies vēl 54 ārvalstu zinātnieki un praktizējoši juristi, kas īpaši pievērsušies juridisko tradīciju un juridiskās identitātes pētīšanai, lai sabiedrībai tās skaidrotu kā vēsturiskā perspektīvā, tā arī lūkojoties Eiropas tiesiskās telpas nākotnes izaicinājumos.

Ikgadējā Latvijas Universitātes zinātniskā konference tiek rīkota ar mērķi nodrošināt pētījumu rezultātu, ideju un domu apmaiņu zinātnieku, docētāju, studentu un viesu starpā, kas ir viena no neatņemamām zinātniskās darbības sastāvdaļām. Konference jau vairākus gadus pārsniedz nacionālās robežas, tādēļ ar mērķi paaugstināt LU starptautisko konkurētspēju un veicināt zinātnisko izcilību, 2018. gadā tā kļuvusi par starptautisku zinātnisku konferenci.

Līdzās jau tradicionāli plašam pašmāju dalībnieku lokam šogad konferencē līdzdarbosies 54 ārvalstu zinātnieki un praktizējoši juristi no 14 valstīm. Tas iespējams, jo LU 76. starptautiskās zinātniskās konferences ietvarā ieplānots arī Centrālās un Austrumeiropas tiesībzinātnieku tīkla darbs un sekcijas. Plenārsēdē un atsevišķās sekcijās izskanēs virkne referātu, kuru autori dažādos rakursos un tiesību aspektos atsegs Centrālās un Austrumeiropas juridisko tradīciju un juridiskās identitātes problēmjautājumus.

Kā izvēlētā pētniecības virziena nozīmību skaidro LU Juridiskās fakultātes (JF) dekāne Anita Rodiņa: „Centrālās un Austrumeiropas juridisko tradīciju un juridiskās identitātes pētījumu aktualitātes pamatā ir ne vien ģeogrāfiskā novietojuma faktori, bet kopīgās iezīmes vēsturisko notikumu virknē, kopīgā pieredzē un sagaidāmajā nākotnē. Nozīmīgās un nešaubīgi vēsturiskās pārmaiņas atstājušas virkni diskutējamu jautājumu par Centrālās un Austrumeiropas juridisko tradīciju un tās identitāti. Pētījumu nozīmīgums atklājas kā vēsturiskā perspektīvā, tā arī lūkojoties Eiropas vienotās tiesiskās telpas nākotnes izaicinājumos.”

Pēc plenārsēdes 11. janvārī priekšlasījumi juridiskajā zinātnē vairāk nekā mēneša garumā turpināsies vēl virknē sekciju sēžu, ietverot visas tiesību nozares. Rosinot studējošo pētniecības darbu, tiks organizēta arī Studentu sekcija.

Plenārsēd​e​ un sekciju sēdes tiks translētas videotiešraidē LU JF interneta vietnē. Juridiskās zinātnes sekcijām gatavotie referāti tiks izdoti anonīmi recenzētā rakstu krājumā un iesniegti indeksēšanai EBSCO zinātnes datubāzu platformā.

Plenārsēdes un sekciju sēžu darba kārtība juridiskajā zinātnē 

Centrālās un Austrumeiropas tiesībzinātnieku tīkla darba plānojums 

Centrālās un Austrumeiropas tiesībzinātnieku tīkla sekciju sēžu darba kārtība  

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS