AFIŠA

4. Septembris 2018 / 09:26

Piektdien notiks Latvijas tiesu sistēmas simtgadei veltīta tiesnešu konference

Latvijas tiesnešu šīgada konference piektdien, 7. septembrī, būs veltīta Latvijas tiesu sistēmas simtgadei, ar skatu perspektīvā. Konferences viesi būs Augstāko tiesu pārstāvji no valstīm, kas arī svin savu valstu simtgades, - Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Polijas. 

Pamatziņojumus konferencē sniegs Sanita Osipova un Egils Levits. Satversmes tiesas tiesnese, LU Juridiskās fakultātes profesore Sanita Osipova atskatīsies uz Latvijas tiesību sistēmas veidošanu un nostiprināšanu līdz Latvijas okupācijai 1940. gadā. Savukārt Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita tēma par Latvijas tiesību attīstību kopš 1990. gada – no padomju sistēmas uz modernu Eiropas Savienības dalībvalsts tiesību sistēmu.

Latvijas tiesnešus uzrunās Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, Tieslietu padomes priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs.

Konferences noslēguma daļā tiesneši pievērsīsies pašpārvaldes institūciju vēlēšanām. Tiesnešu uzklausīs Tieslietu padomes locekļu kandidātus un Tiesnešu ētikas komisijas locekļa kandidātus. Balsošana par kandidātiem notiks pēc klātienes konferences – 11. septembrī elektroniskajās vēlēšanās. Savukārt 18. septembrī elektroniskās vēlēšanās tiesneši vēlēs Tiesnešu disciplinārkolēģijas un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļus.

Tiesnešu konferences darba kārtības projekts

Tiesnešu konference ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, ko ne retāk kā reizi gadā sasauc Tieslietu padome. Konferences darbā piedalās rajonu un pilsētu tiesu, to zemesgrāmatu nodaļu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas tiesneši. Kā viesi uz konferenci aicināti Tieslietu padomes locekļi, Satversmes tiesas tiesneši un Goda tiesneši.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
18. Aprīlis / 12:39
Varmākam varēs piemērot elektronisko uzraudzību, konceptuāli lemj Saeima
AUTORU KATALOGS