AFIŠA

25. Septembris 2018 / 12:51

Publiskā lekcija "Haktivisms un likums: Morālie un juridiskie izaicinājumi, kas saistīti ar ļaunprātīgām metodēm politiskās izpausmes izmantošanā"

Rīgas Juridiskajā augstskolā 12. oktobrī plkst. 15.00 norisināsies Dr. Vasileios Karagiannopoulos publiskā lekcija "Haktivisms un likums: Morālie un juridiskie izaicinājumi, kas saistīti ar ļaunprātīgām metodēm politiskās izpausmes izmantošanā.  Šī būs pirmā lekcija Juridiskā biroja Ellex Klaviņš atbalstīto lekciju ciklā.

Dr. Vasileios Karagiannopoulos publiskajā lekcijā sniegs vēsturisku apskatu par hacktivismu un analizēs morālos un juridiskos izaicinājumus, ko rada kibernoziegumi kā politiskās izpausmes forma. Dr. Karagiannopoulos 2018. gadā ir nopublicējis grāmatu par šo tēmu "Dzīvošana ar haktivismu: no konflikta līdz simbiozei" (Living with Hacktivism: From Conflict to Symbiosis).

Dr. Karagiannopoulos diskutēs par haktivistu darbībām vārda brīvības un pilsoniskās nepakļaušanās kontekstā, kā arī analizēs Apvienotās Karalistes un ASV tiesisko regulējumu un tiesu praksi kas attiecas uz šādām darbībām. Sarunas noslēgumā tiks kritizētas pašreizējās pieejas haktivismam un tiks piedāvāti alternatīvi, mazāk uz konfliktiem vērsti ieteikumi šīs sociāli politiskās situācijas risināšanai.

Dr. Vasileios Karagiannopoulos ir tieslietu un kibernoziegumu vecākais lektors Krimināllietu studiju institūtā (ICJS) Portsmutas universitātē, kur viņš strādā kopš 2014. gada. Viņš absolvēja Atēnu Juridisko augstskolu 2005. gadā un 2007. gadā pabeidza tiesību maģistra grādu “Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju likumā” Stratklaīdas Juridiskajā augstskolā, kur viņš arī ar izcilību arī ieguvis doktora grādu tiesību zinātnē 2013. gadā.

Plašāka informācija pieejama šeit.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS