JAUNUMI

6. Novembris 2018 / 15:32

Saeimas priekšsēdētāja amatā ievēlēta Ināra Mūrniece
Ieva Ābele, Saeima

Saeima otrdien, 6. novembrī, par 13. Saeimas priekšsēdētāju ievēlēja Ināru Mūrnieci. 

Par I. Mūrnieces kandidatūru 13. Saeimas priekšsēdētāja amatā atklātā balsojumā ar vēlēšanu zīmēm balsoja 44 deputāti, bet pret – 32 deputāti. 

I. Mūrniece bija 12. Saeimas priekšsēdētāja. 11. Saeimā I. Mūrniece bija Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja un strādāja Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijā, kā arī Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas apakškomisijā.

Pirms kļūšanas par 11. Saeimas deputāti I. Mūrniece 16 gadus strādāja žurnālistikā laikrakstā „Latvijas Avīze”, veidojot materiālus par iekšpolitikas un ārpolitikas aktualitātēm.

I. Mūrniecei ir tulkotāja kvalifikācija, kas iegūta Latvijas Universitātē, un profesionālais bakalaura grāds tulkošanā, kas iegūts Ekonomikas un Kultūras augstskolā. 

Priekšsēdētājs reprezentē Saeimu, vada Saeimas sēdes un gādā par kārtību tajās. Priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus pilda kāds no viņa biedriem pēc savstarpējas vienošanās. Saeimas priekšsēdētājs izpilda Valsts prezidenta vietu, kamēr Saeima izvēl jaunu Valsts prezidentu. Tāpat Saeimas priekšsēdētājs izpilda Valsts prezidenta vietu, ja pēdējais atrodas ārpus valsts robežas vai citādi aizkavēts izpildīt savu amatu. 

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS