JAUNUMI

7. Janvāris 2019 / 10:38

Izskatīta tiesneša disciplinārlieta

Tiesnešu disciplinārkolēģija 2019. gada 4. janvāra sēdē izskatīja ar Zemgales rajona tiesas priekšsēdētājas lēmumu ierosināto disciplinārlietu pret rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi par administratīvo pārkāpumu, kas izpaudies kā transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibuma stāvoklī.

Izskatot disciplinārlietu, Tiesnešu disciplinārkolēģija pieņēma lēmumu ierosināt tiesnesi atcelt no amata, kā arī nolēma ierosināt tieslietu ministram atstādināt rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi no amata līdz dienai, kad stājas spēkā nolēmums disciplinārlietā. Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu daļā par ierosināšanu atcelt no amata, tiesnesis var pārsūdzēt Tiesnešu disciplinārās atbildības likumā noteiktajā kārtībā.

Saskaņā ar likuma "Par tiesu varu" 84. panta pirmo daļu, ja par rajona (pilsētas) tiesas vai apgabaltiesas tiesnesi ierosināta disciplinārlieta, tieslietu ministrs, saņēmis tiesnešu disciplinārkolēģijas priekšlikumu, atstādina šādu tiesnesi no amata līdz dienai, kad stājas spēkā nolēmums disciplinārlietā. Konkrētajā gadījumā tieslietu ministrs lēmumu par tiesneša atstādināšanu no amata pieņems tad, kad tiks saņemts Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmums, kas saskaņā ar Tiesnešu disciplinārās atbildības likuma 9. panta pirmo daļu ir jānosūta ne vēlāk kā septiņu dienu laikā pēc lēmuma pasludināšanas.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
27. Marts / 14:13
Tiesnešus par valsts drošības jautājumiem informē Satversmes aizsardzības biroja speciālisti
AUTORU KATALOGS