AFIŠA

22. Janvāris 2019 / 13:52

VID seminārs par Brexit ietekmi un to, kāpēc šogad īpaši svarīgi iesniegt gada ienākumu deklarāciju

Pagājušajā gadā īstenotās nodokļu reformas ietvaros Latvijā tika ieviesta progresivitāte nodokļu politikā. Tas nozīmē, ka jau kopš 2018. gada iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi (20 % vai 23 %) piemēro atbilstoši saņemtajiem ienākumiem, bet neapliekamo minimumu VID katram algas saņēmējam prognozē individuāli, divreiz gadā. Gadījumos, kad ienākumi bijuši mainīgi, un tie atšķiras no iepriekšējā gada ienākumiem, var rasties situācija, ka 2018. gada laikā nodokļi nav samaksāti pilnā apmērā un 2019. gadā, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, nodoklis jāpiemaksā.

Tādēļ VID aicina iedzīvotājus uz bezmaksas semināru, kas notiks šī gada 28. janvārī plkst. 14.00 VID ēkas 1. stāva konferenču zālē (Talejas ielā 1, Rīgā), lai skaidrotu šādas tēmas:

  • Kāpēc ikvienam ir svarīgi iesniegt gada ienākumu deklarāciju?
  • Kāpēc jaunajām māmiņām, studentiem, bezdarbniekiem un citām personu grupām var veidoties nodokļa parāds?
  • Kā rīkoties, ja piemaksājams nodoklis?
  • Kā iesniegt gada ienākumu deklarāciju un jau laikus tai pievienot čekus ar mobilo lietotni “Attaisnotie izdevumi”?

Semināra informēsim arī par Brexit jeb Apvienotās Karalistes iespējamo izstāšanos no Eiropas Savienības, kas ietekmēs ikvienu, kas saņem pasta sūtījumus no Apvienotās Karalistes, kā arī ceļotājus, kurus ietekmēs izmaiņas muitas noteikumos.

  • Brexit ietekmēs ceļošanu uz Apvienoto Karalisti un no tās?
  • Kādas izmaiņas skars pasta sūtījumus uz Apvienoto Karalisti un no tās?

Šo semināru īpaši aicinām apmeklēt šādas iedzīvotāju grupas, jo tieši tām ir vislielākā iespēja, ka būs jāpiemaksā nodoklis:

  • Personas, kuras pagājušajā gadā nav strādājušas pilnu gadu, vai personām, kurām iepriekš nav bijuši ienākumi (piemēram, māmiņas, kas atgriežas darbā, personas, kuras nesen uzsākušas darba gaitas);
  • personas, kurām ir vairāki ienākumu avoti (piemēram, papildus darba algai saņem arī autoratlīdzību vai pensiju);
  • personas, kuras 2018. gadā ir mainījušas darba devēju.

Semināram jāpiesakās elektroniski VID tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv sadaļā “Aktualitātes/Notikumi”. Pēc semināra VID tīmekļa vietnē būs pieejams arī tā video ieraksts.

Tuvāko mēnešu laikā šādi VID semināri notiks arī citās Latvijas pilsētās, tiekoties gan ar vietējās pašvaldības pārstāvjiem, gan ar iedzīvotājiem un vietējiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem. Tuvākais seminārs paredzēts Cēsīs šī gada 31. janvārī. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai VID tīmekļa vietnē, kā arī VID sociālo tīklu kontos.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS