JAUNUMI

11. Februāris 2019 / 12:39

15. februārī atvērs Egila Levita grāmatu “Valstsgriba”

15. februārī plkst. 12.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulvārī 19, Rīgā) notiks jurista un politologa Egila Levita grāmatas “Valstsgriba. Idejas un domas Latvijai 1985–2018” atvēršana, uz kuru aicināts ikviens interesents. Pasākuma otrajā daļā būs iespēja dzirdēt Levita pārdomas par Latvijas vietu, lomu un uzdevumiem 21. gs. pasaulē.

Grāmatas atvēršanā uzrunas teiks Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, sabiedriskais darbinieks Dainis Īvāns, jurists Lauris Liepa, kā arī citas amatpersonas un laikabiedri.

Egils Levits devis būtisku profesionālu ieguldījumu gan Latvijas valsts atjaunošanā, gan tās pārveidē par demokrātisku un tiesisku valsti, gan tās jau kā mūsdienu Eiropas valsts idejiskajā, institucionālajā un tiesiskajā nostiprināšanā un attīstībā. To arī apliecina šī grāmata, kuras 848 lappusēs apkopota Levita publicistika latviešu valodā vairāk nekā 30 gadu garumā.

Izdevumā plašai sabiedrībai saprotami aplūkoti daudzi ar Latvijas neatkarības un demokrātiskās valsts iekārtas atjaunošanu saistīti jautājumi. Izdevums atklāj gan Egila Levita ideālismu un pragmatismu, gan ticību Latvijas valstij un tās cilvēku spēkam.

“Grāmatā iekļauti tikai pāris juridiska satura materiāli, tekstu vairums ir ieinteresētam pilsonim absolūti uztveramā valodā,” tā “Valstgribas” idejas autore un sastādītāja Rudīte Kalpiņa. “Iedrošinot lasītāju šo apjomīgo darbu iepazīt, ir jāuzsver, ka Egils Levits vienmēr spējis pat specifiski sarežģītas lietas izstāstīt plašai sabiedrībai saprotami, precīzi un interesanti.”

“Pārlasot grāmatu, nākas atkārtoti secināt, ka nopietnākais ikviena Latvijas iedzīvotāja izaicinājums pēc iznākšanas no patvaļā balstītas valsts iekārtas bija tiesiskas valsts pilsoņa izpratnes un iemaņu apgūšana,” tā priekšvārdā pauž Satversmes tiesas priekšsēdētāja, Ph. D. (Cantab.) Ineta Ziemele.

Darbu caurvij viens kopīgs motīvs – fundamentāla juridiskā, politiskā un morālā argumentācija par Latvijas valsts un latviešu nācijas pastāvēšanas tiesībām, jēgu un būtību, par pilsoņu attiecībām ar valsti un tās sekmīgu pārvaldību.

Grāmatas “Valstsgriba” atvēršanā laipni aicināti mediju pārstāvji!

Egils Levits medijiem būs pieejams no plkst. 11.00 līdz plkst. 11.50.

“Valstsgriba” izdota oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” Grāmatu apgādā.

Atvēršanas pasākumā grāmatu varēs iegādāties par īpašu cenu. Turpmāk tā par izdevēja cenu būs nopērkama “Latvijas Vēstneša” Klientu centrā (Bruņinieku ielā 53, Rīgā); pasūtījumu var noformēt arī elektroniski lv.lv/gramatas. Izdevums būs pieejams arī grāmatnīcās.

“Latvijas Vēstnesis” pateicas visiem interviju autoriem par atsaucību un iesaistīšanos šī apjomīgā projekta īstenošanā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS