JAUNUMI

12. Februāris 2019 / 12:09

Disciplinārtiesa noraida sūdzību par Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas negatīvo atzinumu

Disciplinārtiesa 8. februārī atstājusi negrozītu Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas lēmumu par pirmās instances tiesas tiesneses profesionālās darbības negatīvu novērtējumu. Tiesneses sūdzība noraidīta.

Disciplinārtiesas lēmums nav pārsūdzams. Pilns lēmums būs pieejams 7.martā un tiks publicēts arī Augstākās tiesas mājaslapā.

Līdz ar Disciplinārtiesas lēmumu spēkā stājies Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas 2018. gada 25. oktobra lēmums par negatīvu atzinumu tiesneses profesionālās darbības novērtējumam. Noteikts termiņš – līdz 2020. gada aprīlim, kad jāveic atkārtotu tiesneses profesionālās darbības novērtēšanu. Saskaņā ar likumu “Par tiesu varu” – ja tiesnesis atkārtoti saņem negatīvu atzinumu, viņu atbrīvo no amata.

Disciplinārtiesa Augstākajā tiesā tiek sasaukta, lai izvērtētu pārsūdzēto Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas negatīvo atzinumu tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanā tiesiskumu, kā arī izskatītu pārsūdzētos ģenerālprokurora lēmumus par disciplinārsodu piemērošanu.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS