JAUNUMI

22. Marts 2019 / 10:02

Tieslietu padome skatīs jautājumu par tiesnešu imunitātes atcelšanu administratīvo pārkāpumu lietās un atstādināšanu no amata

Tieslietu padome 25. marta sēdē skatīs jautājumu par tiesneša atstādināšanas no amata procesu, paredzot Tiesnešu disciplinārkolēģijas kompetenci pēc savas iniciatīvas atstādināt tiesnesi no amata disciplinārlietas izskatīšanas laikā, kā arī pilnvaras disciplinārlietas ierosinātājam vienlaikus ar disciplinārlietas ierosināšanu  izteikt priekšlikumu Tiesnešu disciplinārkolēģijai par tiesneša atstādināšanu no amata.

Otrs jautājums, kas paredzēts Tieslietu padomes sēdes darba kārtībā – par tiesnešu imunitātes atcelšanu administratīvo pārkāpumu lietās. Tieslietu padome, šo jautājumu skatot jau 2017. gadā, pauda viedokli, ka diskusija par tiesnešu un prokuroru imunitātes atcelšanu administratīvo pārkāpumu lietās aktualizējama pēc administratīvo sodu sistēmas sakārtošanas, proti, administratīvā aresta kā administratīvā soda veida izslēgšanas. Ņemot vērā, ka 2020. gada 1. janvārī stāsies spēkā Administratīvās atbildības likums, kurš izslēdz administratīvo arestu kā soda veidu, Tieslietu padome atsāks diskusiju par tiesnešu imunitātes administratīvajās lietās atcelšanu un par nepieciešamo grozījumu virzību likumos “Par tiesu varu”, Tiesnešu disciplinārās atbildības likumā un Administratīvās atbildības likumā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
23. Aprīlis / 16:46
Informācijai par akcionāriem jābūt korektai un pieejamai ikvienam
23. Aprīlis / 14:58
Bāriņtiesu ētikas pārkāpumus izskatīs pašvaldības izveidota ētikas komisija
23. Aprīlis / 14:56
Vienkāršo privātmāju datu reģistrāciju kadastrā
23. Aprīlis / 14:54
Valsts policijas priekšniekam Armandam Rukam piešķir ģenerāļa pakāpi
22. Aprīlis / 14:05
Tiesnesi Inesi Graudu pārceļ Augstākās tiesas tiesneša amatā
AUTORU KATALOGS