JAUNUMI

22. Marts 2019 / 10:10

Norisinās starptautiskā konference "Apzinātie PSRS okupācijas režīma radītie zaudējumi Baltijā"

Piektdien, 22. martā, Tieslietu ministrijā norisinās starptautiskā konference "Apzinātie PSRS okupācijas režīma radītie zaudējumi Baltijā", kurā dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas uz zinātniski pamatotas metodoloģijas pamata sniegs pārskatāmu informāciju par pētījumos konstatētajiem faktiem, kas atklājās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas arhīvos atrodamajos PSRS laika oriģinālajos dokumentos.

Ņemot vērā, ka ir veikti daudzi pētījumi par Baltijas valstu tautsaimniecībai, tai skaitā, rūpniecībai, videi radītajiem postījumiem, par PSRS militāri – rūpnieciskā kompleksa apjomīgajiem nodarījumiem visdažādākās jomās, par PSRS okupācijas režīma radītajiem demogrāfiskajiem un sociāli ekonomiskajiem zaudējumiem, konferencē tiks izvērtēti zinātnieku paveiktā darba rezultāti, apzinot tieši PSRS okupācijas režīma radītos finansiālos zaudējumus un paveikto tiesiskajā jomā, lai varētu iezīmēt turpmāk ejamo ceļu.

Konferences programma pieejama ŠEIT

Konferences norisi ikviens interesents ir aicināts vērot tiešraidē.

Konferences organizatori:

Ministru kabineta Komisija PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapu vietu noteikšanai, informācijas par represijām un masveida deportācijām apkopošanai un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanai. Kopš 2006. gada komisijas uzdevumā ir izstrādāti vairāk nekā 70 pētījumi ekonomikas, demogrāfijas, vides aizsardzības un vēstures jomās.

Vairāk: www.okupacijaszaudejumi.lv

Latvijas Republikas Tieslietu ministrija

Ministrija saskaņā ar Ministru kabineta 2006. gada 30. maija noteikumu Nr. 446 14. un 15. punktu veic sekretariāta funkcijas un nodrošina Komisijas darbību.

Latvijas Okupācijas izpētes biedrība (LOIB)

Kopš 2013. gada biedrība darbojas kā Tieslietu ministrijas sadarbības partnere jautājumos, kas saistīti ar komisijas pētniecības darba organizēšanu. Vairāk: www.loib.lv

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
16. Aprīlis / 16:19
Eirojusts palīdz cīnīties pret masveida krāpšanu Eiropas valstīs, Latvijā aizturēta viena persona
16. Aprīlis / 12:52
Senāts izskata blakus esošu nekustamo īpašumu īpašnieku strīdu par būvniecības procesā radītiem bojājumiem
15. Aprīlis / 14:46
Tiesai no jauna jāskata mantinieču strīds
15. Aprīlis / 13:10
"Latvijas Vēstnesī": 29 personām piešķirti Latvijas valsts augstākie apbalvojumi
15. Aprīlis / 08:47
Latvijas tiesnešu neklātienes konferencē vēlēs Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas un Tiesnešu ētikas komisijas locekļus
AUTORU KATALOGS