AFIŠA

3. Aprīlis 2019 / 11:06

Ātrāk, augstāk, spēcīgāk! Uzzini vairāk par intelektuālā īpašuma lomu sporta nozarē

26. aprīlī jau 19. reizi starptautiskā līmenī tiks atzīmēta Pasaules intelektuālā īpašuma diena, tuvāk aplūkojot sporta pasauli – “Intelektuālais īpašums un sports – tieksme pēc zelta”.  

Pievēršot Latvijas sabiedrības uzmanību intelektuālā īpašuma jautājumiem, Patentu valde rīko starptautisku semināru “Intelektuālais īpašums un sports”. Sports gan profesionāļus, gan amatierus spēj ievirzīt jaunā dzīves kvalitātē, veicinot savu attīstību un pilnveidošanos – līdzīgi kā intelektuālais īpašums – kas ir viens no galvenajiem uzņēmējdarbības, inovāciju un pasaules attīstības atribūtiem un “sporta ekipējumiem”.

Semināra ietvaros ar savu pieredzi dalīsies ārvalstu eksperti no Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) un starptautiski atzītām juridiskajām firmām, kā arī vadošie nozares profesionāļi no Tieslietu ministrijas, Latvijas Profesionālo patentpilnvarnieku asociācijas, Latvijas Olimpiskās komitejas un Patentu valdes. Par intelektuālā īpašuma lomu sporta pasaulē no WIPO skatupunkta stāstīs Rišards Freleks (Ryszard Frelek), savukārt Spānijas juridiskās firmas “Garriges” pārstāve Selia Suejras Viļjalobos (Celia Sueiras Villalobos) un Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvis Raitis Keselis stāstīs par olimpiskā īpašuma aizsardzību.

Īpaša uzmanība seminārā tiks pievērsta Eiropas Savienības preču zīmju direktīvas ieviešanai Latvijā, galvenajiem jauninājumiem un prasībām, kuras tā paredz. Diskutēs Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta direktore Olga Zeile, Patentu valdes Preču zīmju un dizainparaugu departamenta vadošais zinātniskais konsultants Jānis Ancītis un Latvijas Profesionālo patentpilnvarnieku asociācijas prezidents Jevgeņijs Fortūna. Savukārt par netradicionālo preču zīmju aizsardzību vēstīs Apvienotās Karalistes firmas “Keltie” pārstāve Manuela Maki (Manuela Macchi).

Pasaules intelektuālā īpašuma dienas pasākumā tiks pasniegta WIPO “Medaļa izgudrotājiem” – īpašais apbalvojums novatoriem, kuru izgudrojumi ir nesuši nozīmīgu ieguldījumu valsts ekonomikas un tehnoloģiju attīstībā. Tiks apbalvoti veiksmīgākie uzņēmēji konkursa “Gada preču zīme 2018” ietvaros, gan arī jaunās paaudzes pārstāvji – skolēnu video konkursa “Ceļojums rūpnieciskā īpašuma pasaulē” laureāti.

Pasākuma programma

Pasaules Intelektuālā īpašuma dienu kopš 2000. gada tradicionāli atzīmē 26. aprīlī – par godu Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (World Intellectual Property Organization – WIPO) dibināšanai 1970. gadā.

Pieteikties pasākumam

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS