JAUNUMI

14. Jūnijs 2019 / 15:26

Par izskatāmām lietām no 17. līdz 21. jūnijam

Augstākās tiesas informācija par izskatāmām lietām laikā no 17. līdz 21. jūnijam.

1) Krimināllietu departamentā 18. jūnijā nolikta izskatīšanai krimināllieta apsūdzībā par slepkavības organizēšanu. Lietā saņemts prokurora kasācijas protests un cietušās un viņas aizstāvja kasācijas sūdzība par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru apsūdzētā atzīta par nevainīgu pret viņu celtajā apsūdzībā pēc Krimināllikuma 20. panta otrās daļas un Krimināllikuma 117. panta 9. punkta un attaisnota.

Lieta divreiz skatīta Augstākajā tiesā. Iepriekš, kad tika atcelts Rīgas apgabaltiesas 2016. gada 19. decembra spriedums, Augstākā tiesa atzina, ka apelācijas instances tiesa nebija ievērojusi šajā lietā Augstākās tiesas 2016. gada 17. marta lēmumā paustās atziņas un nebija norādījusi  un analizējusi pierādījumus, kas apstiprina noziedzīga nodarījuma sastāva subjektīvās puses obligātu pazīmi – mantkārīgu nolūku. Kā arī, atzīstot apsūdzēto par vainīgu slepkavības organizēšanā, apelācijas instances tiesa nebija norādījusi un analizējusi pierādījumus, kas apstiprina, ka apsūdzētā būtu organizējusi sava vīra slepkavību. (Lieta SKK-353/2019).

2) Krimināllietu departamentā 18. jūnijā nolikta izskatīšanai krimināllieta trīs personu apsūdzībā par vairāku uzņēmēju slepkavībām, kā arī vienas personas slepkavības mēģinājumu, saistītu ar spridzināšanu. Lietā saņemts prokurora kasācijas protests un apsūdzēto, viņu aizstāvju un cietušo kasācijas sūdzības par Rīgas apgabaltiesas spriedumu. Ar apgabaltiesas spriedumu vienam no apsūdzētajiem piespriesta brīvības atņemšana uz 17 gadiem un sešiem mēnešiem ar policijas kontroli uz trīs gadiem, savukārt diviem pārējiem apsūdzētajiem piespriesta brīvības atņemšana uz 19 gadiem un sešiem mēnešiem ar policijas kontroli uz trīs gadiem. (Lieta SKK-68/2019).

3) Administratīvo lietu departaments 19. jūnijā izskatīs pieteicēja kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

Lietā pieteicējs ar Iekšlietu ministrijas lēmumu atvaļināts no dienesta sakarā ar disciplinārpārkāpumu. Tā kā disciplinārlietas izskatīšanas iestādē laikā pieteicēja veselības stāvoklis tika atzīts par neatbilstošu dienestam, pieteicējs uzskata, ka viņš ir atvaļināms no dienesta neatbilstoša veselības stāvokļa dēļ. Administratīvā apgabaltiesa pieteikumu noraidīja. Lietā ir strīds par to, kura no Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma normām piemērojama, pieteicēju atvaļinot no dienesta. (Lieta SKA-1053/2019).

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS