JAUNUMI

17. Jūlijs 2019 / 10:05

Pieņemts lēmums par uzstādīto fotoradaru turpmāku darbību un jaunu tehnisku risinājumu ieviešanu

Otrdien, 16. jūlijā, Ministru kabinets izskatīja un pieņēma zināšanai Iekšlietu ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par tehnisko līdzekļu (fotoradaru) turpmākās darbības nodrošināšanu (atjaunošanu).

Ministru kabinets atbalstīja priekšlikumu, ka laikposmā no 2015. gada līdz 2018. gadam uzstādītie 100 fotoradari turpinās darboties, kamēr tie tiks atzīti par derīgiem, un priekšlikumu par jaunu tehnisko risinājumu ieviešanu, piemēram, ar radaru fiksēt luksofora signāla neievērošanu, kā arī transportlīdzekļu vidējā braukšanas ātruma noteikšanu. Plānots ieviest arī ierīces, kas ļaus fiksēt tālruņa lietošanas pārkāpumus, transportlīdzeklim atrodoties kustībā, drošības jostas nelietošanu, luksoforu signālu prasību neievērošanu, kā arī citus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

Lai īstenotu minētos priekšlikumus, Iekšlietu ministrijai sadarbībā ar Satiksmes ministriju līdz 2019. gada 1. septembrim jāiesniedz Ministru kabinetā grozījumus MK rīkojumā Nr. 382 “Par Iekšlietu ministrijas ilgtermiņa saistībām ceļu satiksmes pārkāpumu fiksēšanas tehnisko līdzekļu (fotoradaru) darbības nodrošināšanai”, paredzot uzdevumu Valsts policijai noslēgt attiecīgu valsts pārvaldes uzdevumu deleģēšanas līgumu ar CSDD laikposmam no 2020. līdz 2027. gadam, precizējot Iekšlietu ministrijas ilgtermiņa saistību un izdevumu, kā arī valsts pamatbudžeta ieņēmumu no naudas sodiem, ko uzliek Valsts policija par pārkāpumiem ceļu satiksmē, kas fiksēti ar  Ceļu satiksmes drošības direkcijai piederošajiem tehniskajiem līdzekļiem, apmēru.

Tāpat dots uzdevums pilnveidot normatīvo regulējumu attiecībā uz CSDD izdevumu segšanu un valstij pienākošiem dividenžu maksājumiem, kas ar īpašu Ministru kabineta lēmumu atstāti kapitālsabiedrības rīcībā kā finansējums valsts pārvaldes deleģēta uzdevuma izpildei.

MK nolēma, ka jautājums par papildus uzstādāmajiem 50 fotoradariem un 50 “mulāžām”, tiks izskatīts valsts budžeta likumprojektu sagatavošanas procesā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS