JAUNUMI

23. Jūlijs 2019 / 15:09

Pēc prokurora protesta atceļ lēmumu par sodu par ārvalstī veiktu skaidras naudas darījumu

Valsts ieņēmumu dienests, izskatot Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurora protestu, atcēla savu lēmumu par personas saukšanu pie administratīvās atbildības. Personai tika piemērots naudas sods 1350 eiro apmērā par automašīnas iegādi ārvalstī skaidrā naudā, ja darījuma summa pārsniedz 7200 eiro.

Kā norādīja prokurors, vīrietis Vācijā iegādājies transportlīdzekli no juridiskas personas skaidrā naudā 9000 eiro apmērā. Valsts ieņēmumu dienests bija personai piemērojis administratīvo sodu, jo viņš ārvalsts jurisdikcijas teritorijā nav ievērojis fiziskai personai likumā “Par nodokļiem un nodevām” noteikto skaidras naudas darījuma veikšanas ierobežojumu Latvijā. Taču saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu ir pieļauts būtisks procesuāls pārkāpums, proti, pārkāpts likumā noteiktais priekšnosacījums, ka persona, kura izdarījusi administratīvo pārkāpumu, ir atbildīga saskaņā ar likumu, kas ir spēkā pārkāpuma izdarīšanas laikā un vietā. Līdz ar ko administratīvo sodu nevar piemērot par Vācijā veiktu darījumu.

Valsts ieņēmumu dienests savu lēmumu atcēla un lietu izbeidza, atzīstot prokurora protestā norādīto, ka Latvijas normatīvie akti ir spēkā tikai Latvijas teritorijā un neattiecas uz Vācijā veiktajiem skaidras naudas darījumiem.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
18. Aprīlis / 12:39
Varmākam varēs piemērot elektronisko uzraudzību, konceptuāli lemj Saeima
18. Aprīlis / 12:37
Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Gati Litvinu
18. Aprīlis / 12:24
Senāta Civillietu departamenta senatoru kopsapulce uzsver paskaidrojumu nozīmi civilprocesā
18. Aprīlis / 10:39
20 gadi kopš 10 valstu pievienošanās Eiropas Savienībai: jauns konstitucionāls brīdis Eiropai
AUTORU KATALOGS