JAUNUMI

5. Augusts 2019 / 13:21

VID Iekšējās drošības pārvaldei jauns direktors

No šī gada 2. augusta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējās drošības pārvaldes direktors ir Aigars Prusaks.

VID Iekšējās drošības pārvaldes direktora galvenie uzdevumi ir nodrošināt efektīvu un kvalitatīvu noziedzīgu nodarījumu atklāšanu un novēršanu VID nodarbināto darbībā, nodrošināt valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu uzraudzību, veikt darba un attīstības plānošanu u.c.

A. Prusaks šim amatam tika izraudzīts atklātā konkursā, kura komisiju vadīja VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, bet komisijas sastāvā bija pārstāvji no Ģenerālprokuratūras, KNAB, Iekšējā drošības biroja, Valsts drošības dienesta un VID.

Konkurss noritēja trijās kārtās. Pirmajā atlases kārtā notika pretendentu iesniegto dokumentu izvērtēšana, savukārt otrajā kārtā notika pretendenta komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana, pārrunas ar pretendentiem par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un pretendenta redzējuma par Iekšējās drošības pārvaldes prioritātēm un attīstību, atspoguļojot priekšlikumus un konkrētus konstruktīvus risinājumus, novērtēšana, kā arī tika novērtētas pretendentu profesionālās zināšanas atbilstoši amata prasībām. Savukārt trešajā kārtā tika novērtētas pretendenta vadības kompetences.

Šobrīd VID Iekšējās drošības pārvaldē strādā 21 darbinieks. Galvenie darbības virzieni - izmeklēšana, operatīvais darbs un pārkāpumu prevencija.

 

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS