JAUNUMI

16. Oktobris 2019 / 13:57

Viļņā notiek Baltijas valstu ģenerālprokuroru tikšanās

15.–16. oktobrī Viļņā, Lietuvā, notiek trīs Baltijas valstu ģenerālprokuroru ikgadējā darba sanāksme. Tajā piedalās ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, kā arī Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta virsprokurors Aivars Ostapko un Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Aivars Buliņš.

Sanāksme notiek, lai pārrunātu aktuālos jautājumus par iestāžu savstarpējo sadarbību un vispārējos darba jautājumus, un dalītos savā labākajā pieredzē un idejās. Šogad sanāksmē galvenā uzmanība pievērsta prokuroru neatkarības nodrošināšanas jautājumiem, kā arī izaicinājumiem, kas saistīti ar finanšu līdzekļu atgūšanu pirmstiesas izmeklēšanas laikā.

Lietuvas prokuratūras pārstāvji iepazīstinās savus kolēģus no Latvijas un Igaunijas ar likumu par trauksmes cēlēju aizsardzību, kas ir spēkā no 2019. gada janvāra, kā arī ar sākotnējiem rezultātiem par tā piemērošanu praksē. Minētā likuma piemērošanas pirmajā pusgadā Lietuvas prokuratūra saņēma 41 ziņojumu par iespējamiem pārkāpumiem. Apstrādājot saņemto informāciju, 20 personām tika piešķirts trauksmes cēlēja statuss un piemēroti attiecīgie likumā paredzētie aizsardzības pasākumi. Tāpat Latvijas un Igaunijas prokuratūras pārstāvji šīs sanāksmes laikā iepazīstinās kolēģus ar analogās sistēmas darbību.

Nākamgad šāda sanāksme plānota Latvijā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
24. Aprīlis / 14:43
Plāno palielināt sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem
24. Aprīlis / 14:37
Stājas spēkā spriedums zemes un vēja elektrostacijas īpašnieku strīdā par nomas maksu
24. Aprīlis / 11:53
Otrajā vēlēšanu kārtā ievēlēti Tiesnešu ētikas komisijas un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļi
24. Aprīlis / 09:06
Senāts: lemjot par pilsonības atņemšanu, jāvērtē samērīgums
23. Aprīlis / 16:46
Informācijai par akcionāriem jābūt korektai un pieejamai ikvienam
AUTORU KATALOGS