JAUNUMI

21. Novembris 2019 / 09:10

Tieslietu ministrs pieņem tiesu izpildītāju palīgu svinīgo solījumu
No TM arhīva

Trešdien, 20. novembrī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns pieņēma piecu zvērinātu tiesu izpildītāju palīdžu svinīgo solījumu.

Trešdien, 20.novembrī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns pieņēma piecu zvērinātu tiesu izpildītāju palīdžu svinīgo solījumu.

Solījumu godīgi un apzinīgi pildīt savus amata pienākumus deva Zemgales apgabaltiesas zvērinātas tiesu izpildītājas Ivetas Krukas palīdzes Roberta un Līna Lontones, Vidzemes apgabaltiesas zvērinātas tiesu izpildītājas Ditas Voronovas palīdze Evelīna Paurniete, kā arī Rīgas apgabaltiesas zvērināta tiesu izpildītāja Andra Spores palīdze Ieva Leve un zvērinātas tiesu izpildītājas Ilgas Keršteines palīdze Jana Aleksandrova.

Pēc svinīgā solījuma pieņemšanas tieslietu ministrs savā uzrunā jaunajām tiesu izpildītāju palīdzēm norādīja, ka savā attīstībā viņas ir spērušas būtisku soli, kam būs ietekme arī uz viņu turpmāko profesionālo izaugsmi tieslietu sistēmā. Tieslietu sistēmā ir daudzi un dažādi amati, tiesu izpildītājs un tiesu izpildītāja palīgs ir viens no tiem. Katrai profesijai, tostarp tiesnešiem, prokuroriem, advokātiem, Tieslietu ministrijas darbiniekiem, tiesu izpildītājiem, notāriem ir sava būtiska loma un funkcija, lai visi kopā nodrošinātu tiesiskas valsts pastāvēšanu, akcentēja ministrs.

J. Bordāns uzsvēra tiesu izpildītāju nozīmīgo lomu tiesību nodrošināšanā uz taisnīgu tiesu, jo tieši viņu darbs nodrošina tiesu pieņemto nolēmumu ātru un efektīvu izpildi, tādējādi atjaunojot taisnīgumu sabiedrības locekļu savstarpējās attiecībās.

Zvērināta tiesu izpildītāja palīgs darbojas zvērināta tiesu izpildītāja vadībā un uzraudzībā. Palīgs var aizvietot zvērinātu tiesu izpildītāju viņa atvaļinājuma un slimības laikā, kā arī ar viņa izsniegtu atļauju palīgam ir tiesības veikt mantas apraksti kopīgas mantas dalīšanas nolūkā vai mantojuma lietā, kā arī veikt amata darbības, lai nodrošinātu parādnieka kustamās mantas vai nekustamā īpašuma izsoles noturēšanu un tiesas un citu institūciju un amatpersonu nolēmumu izpildi.

Lai iegūtu zvērināta tiesu izpildītāja palīga tiesības, kandidātiem ir jānokārto eksāmens un jāsaņem pozitīvs Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes novērtējums.

Latvijā šobrīd praktizē 96 zvērināti tiesu izpildītāji un pie viņiem strādā 39 palīgi.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS