JAUNUMI

18. Februāris 2020 / 09:55

Baltijas valstu iekšlietu ministri pārrunās izaicinājumus un aktuālitātes iekšlietu jomā

Trešdien, 19. februārī, Iekšlietu ministrijā notiks Baltijas valstu iekšlietu ministru trīspusējā sanāksme, kurā Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens tiksies ar Igaunijas iekšlietu ministru Martu Helmi un Lietuvas iekšlietu ministri Ritu Tamašunieni.

Baltijas valstu iekšlietu ministru sanāksmē paredzēts pārrunāt Eiropas Savienības robežu un drošības informācijas sistmēmu sadarbspēju.

ES IT sistēmu sadarbspējas nodrošināšana ir svarīga katrai ES dalībvalstij, jo mērķis ir uzlabot Šengenas ārējās robežas pārvaldību un sniegt ieguldījumu ES iekšējā drošībā.

ES IT sistēmu sadarbspēja ir nepieciešama, lai robežsargiem, tiesībaizsardzības iestāžu, imigrācijas dienestu un tiesu iestāžu darbiniekiem ir ātra, vienota, sistemātiska un kontrolēta pieeja informācijai, kura tiem ir nepieciešama, lai veiktu uzticētos uzdevumus.

Baltijas valstu iekšlietu ministri ir plānojuši pārrunāt arī daudzgadu finanšu ietvaru 2021.-2027. gadam un finansējuma plānošnu, kā arī ES finansējuma piesaisti aktivitātēm iekšlietu jomā papildus Patvēruma, migrācijas un integrācijas fondam, Iekšējās drošības fondam un Robežu pārvaldības un vīzu instrumentam, kā arī dalīties pieredzē darbā ar Eiropas Reģionālās attīstības fondu.

Sanāksmē plānots apmainīties ar pieredzi cīņā ar dezinformāciju internetā, un izaicinājumiem cīņā pret ekonomisko noziedzību.

Tikšanās laikā paredzēts arī parakstīt Latvijas un Igaunijas valdības līgumu par Latvijas - Igaunijas valsts robežas uzturēšanu un pilnvaroto robežas pārstāvju darbību.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS