AFIŠA

12. Augusts 2020 / 10:51

Augstākā tiesa festivālā LAMPA aicina visas varas celt tiesiskumu: kopā un katrs atsevišķi

Augstākā tiesa šī gada festivālā LAMPA aicinās uz diskusiju “Kopā celt tiesiskumu” 3. septembrī klātienē studijā Nacionālajā bibliotēkā un tiešraidē.

Tiesiskums ir pamats, lai cilvēks valstī justos droši. Kā veidojas tiesiskums, kāda ir katras varas loma tiesiskuma nodrošināšanā, vai tiesiskumu var nodrošināt tiesas vienas pašas? Par to diskutēs pārstāvji no tiesu varas, lēmējvaras un izpildvaras – Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, kā arī Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs un Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele. Diskusiju vadīs žurnāla “Jurista Vārds” galvenā redaktore Dina Gailīte.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs uzsver, ka šodienas apstākļos, kad trūkumi tiesiskuma nodrošināšanā ir atklāti redzami, ir svarīgi saprast, vai valsts augstākās amatpersonas spēj vienoties par fundamentālo valsts pastāvēšanas pamatjautājumu un jēgu – sabiedrības drošības un kārtības nodrošināšanu, kas nav iespējama bez efektīvas tiesiskās sistēmas. “Tiesībaizsardzības iestāžu sistēma ilgus gadus ir turēta bada maizē, noplicinot tās kapacitāti. Ja šī sistēma nedarbosies efektīvi, nestrādās arī citi valsts darbības virzieni. Ir svarīgi vienoties par kopēju izpratni tiesiskuma celšanā, tādējādi paaugstinot arī cilvēku ticību valstij un tās likumiem,” norāda Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Augstākās tiesas organizētā diskusija “Kopā celt tiesiskumu” norisināsies 3. septembrī plkst. 17.30–18.30 LAMPAS Gaismas pils studijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Diskusiju varēs gan vērot gan tiešraidē festivālā mājaslapā, gan klātienē (bez iepriekšējas reģistrācijas, apmeklētājus aicinās ieņemt vietas dzīvās rindas kārtībā).

Vairāk informācijas par Augstākās tiesas organizēto diskusiju: https://festivalslampa.lv/lv/programma/pasakumi/1292

 

Sarunu festivāls LAMPA tradicionāli katru gadu notika jūnijā Cēsu pils parkā, taču šogad tika pārcelts pandēmijas dēļ. Festivāls notiks 2.–5. septembrī tiešraidēs un klātienē – studijās un kopā skatīšanās vietās.

Vairāk: festivāla mājaslapā www.festivalslampa.lv 

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS