JAUNUMI

28. Septembris 2020 / 20:11

Bordāns: TP šodien pieņēma būtiskus lēmumus tiesu sistēmas attīstībai

Pirmdien, 28. septembrī, Tieslietu padome pieņēma lēmumu rajona tiesās esošās desmit vakances pārcelt uz specializēto Ekonomisko lietu tiesu, kura sāks darbību 2021. gada janvārī.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns norāda: “Koncentrējot vienuviet sarežģīto komercstrīdu iztiesāšanu, specializētās tiesas uzdevums ir parādīt, ka arī tos var izskatīt saprātīgos termiņos, un ātrāk atrisināt tiesiskās attiecības starp komersantiem.”

Vienlaikus J. Bordāns uzsver, ka Ekonomisko lietu tiesas izveidei Latvijā ir objektīva nepieciešamība. Ātra un efektīva tiesa – tā ir iespēja uzlabot uzņēmējdarbības vides drošību un piesaistīt investorus. Ilgtermiņā tas ir ieguldījums ēnu ekonomikas apjomu samazināšanā un iedzīvotāju labklājības līmeņa uzlabošanā. Mums ir svarīgi, lai tiesu sistēma strādā efektīvi un sabiedrības labā, tā J. Bordāns.

Konkursā uz desmit Ekonomisko lietu tiesas tiesneša amata vietām pieteikušies 94 pretendenti. Saskaņā ar jauno Rajona (pilsētas) tiesas un apgabaltiesas tiesnešu amata kandidātu atlases kārtību ir veikti visi nepieciešamie darbi, lai pēc komisijas izveides varētu uzsākt atlases procedūru, nodrošinot mācības pretendentiem.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS