JAUNUMI

27. Oktobris 2020 / 19:43

Saeimas Juridiskā komisija: Izvirzītie Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāti ir amatam piemēroti

Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāti atbilst izvirzītajiem kritērijiem un ir amatam piemēroti, otrdien, 27. oktobrī, pēc kandidātu uzklausīšanas pauda Saeimas Juridiskās komisijas deputāti.

“Lai pārliecinātos par kandidātu piemērotību vakantajam amatam, komisijas deputāti vērtēja visu saņemto informāciju, tostarp pārspriežot Tieslietu padomes pausto vērtējumu. Izvērtējot iepriekš minēto un uzklausot amatam izvirzītās personas, secināms, ka kandidāti atbilst likumā noteiktajiem formālajiem kritērijiem,” pauda komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs, informējot, ka  Juridiskā komisija balsošanai Saeimā virzīs visus piecus kandidātus.

Komisija ar amata kandidātiem – Ringoldu Balodi, Inesi Druvieti, Gunāru Kūtri, Inesi Lībiņu-Egneri un Inesi Nikuļcevu – pārrunāja jautājumus par Satversmes tiesas spriedumu izpildi, iespējamiem uzlabojumiem tiesas darbā, tās vietu un lomu valstī, kā arī reputāciju sabiedrībā. Tāpat komisija un kandidāti pārsprieda gadījumus, kuros tiesnesim būtu sevi jāatstata no lietas izskatīšanas, kā arī pārsprieda kandidātu profesionālos sasniegumus.

Satversmes tiesas tiesnesis jāapstiprina, jo līdzšinējā Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele ir iecelta Eiropas Savienības Tiesas tiesneša amatā. I. Ziemele Satversmes tiesas tiesneša amatā bija apstiprināta pēc Saeimas deputātu priekšlikuma.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS