JAUNUMI

19. Janvāris 2021 / 14:45

Valsts prezidents atzinīgi novērtē Elitas Krūmiņas astoņu gadu darbu valsts kontrolieres amatā

Valsts prezidentam Egilam Levitam šodien notika tiešsaistes tikšanās ar valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu, atzinīgi novērtējot E. Krūmiņas darbu astoņu gadu garumā Valsts kontroles (VK) vadībā. E. Levits augstu novērtēja E. Krūmiņas paveikto darbu iestādes attīstībā, kā arī VK starptautiskā pārstāvniecībā.

Valsts prezidents uzklausīja E. Krūmiņas skatījumu uz Valsts kontroles tālāko attīstību, kā arī pārrunāja VK līdzšinējo veikumu. E. Krūmiņa uzsvēra, ka savā darbībā vienmēr ir izvirzījusi mērķi sasniegt rezultātu, tāpēc astoņi pavadītie gadi Valsts kontroles vadībā bijuši gana grūti un izaicinoši. VK izvērtēja savu darbu, izveidoja jaunu stratēģiju, radīja mācību programmu saviem darbiniekiem kvalifikācijas celšanai.

Valsts prezidents sarunā izteica savas pārdomas par to, ka Valsts kontrole nākotnē varētu papildus iestāžu auditēšanas funkcijai vēl plašāk izvērst to konsultēšanas funkciju, tāpat ar savu pieredzi un labo praksi varētu dot ieteikumus labas pārvaldības principu piemērošanā un strukturālu reformu īstenošanā valsts pārvaldē. E. Levits kā piemēru minēja izglītības un veselības nozares, kas šobrīd piedzīvo plašu reformu procesu, un ir ļoti svarīgi, lai kāds šīs reformas redz kopumā un strukturēti, sekojot labas valsts pārvaldības principiem.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja VK veikto starptautiskajā laukā, daloties savā pieredzē ar citām valstīm, kas noteikti būtu jāturpina arī nākotnē: “Latvijas pieredze arī turpmāk noteikti noderēs daudzām valstīm, sakārtojot savu vidi šajā jomā, un es domāju, ka šī Valsts kontroles aktīvā starptautiskā darbība ir noteikti atbalstāma.” Sarunā tika pārrunāts, kā Valsts kontrole ir ātri piemērojusi savu attālināto darbu COVID-19 laikā, un šo Latvijas iestādes darba organizācijas piemēru citas valstis ir ņēmušas vērā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS