JAUNUMI

20. Janvāris 2021 / 11:01

Saeimā veidos darba grupu Satversmes tiesas sprieduma izpildei saistībā ar ģimenes juridisko, sociālo un ekonomisko aizsardzību

“Likumdevējam ir uzdevums izstrādāt ģimenes attiecību juridiskās aizsardzības, kā arī sociālās un ekonomiskās aizsardzības un atbalsta pasākumus, ņemot vērā, ka tiesiskās attiecībās, kuras skar bērnu tiesības un intereses, ir jāizvirza par prioritāti,” sacīja komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs pēc Saeimas Juridiskās komisijas sēdes, kurā komisija lēma veidot darba grupu Satversmes tiesas 12. novembra sprieduma izpildei.

Satversmes tiesa spriedumā par neatbilstošu valsts pamatlikumam atzina Darba likuma normu, kas neparedz aizsardzību un atbalstu viendzimuma pāriem sakarā ar bērna piedzimšanu tādā apmērā, kā tas likumā noteikts bērna tēvam.

Lai noteiktu ģimenes attiecību tiesisko regulējumu un sociālās un ekonomiskās aizsardzības un atbalsta pasākumus ar atbilstošu formu un saturu, likumdevējam nepieciešams veikt padziļinātu un kompleksu izpēti, teikts spriedumā.

Komisija aicinās deleģēt divus pārstāvjus no katras frakcijas darbam darba grupā. Plānots, ka darba grupa kopā ar ministriju un konstitucionālo tiesību ekspertiem vērtēs Satversmes tiesas spriedumu un lems par tā izpildi un ietvaru, informēja J. Jurašs.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS