AFIŠA

12. Februāris 2021 / 10:19

Valsts kontrole konkursā izraudzīsies jaunos padomes locekļus

Valsts kontrole izsludina konkursu uz divām Valsts kontroles padomes locekļu amata vietām, kuras būs vakantas 2021. gada pirmajā pusgadā pēc otrā pilnvaru termiņa beigām diviem no šobrīd amatā esošajiem padomes locekļiem. Valsts kontroles padomes loceklis veic arī revīzijas departamenta direktora pienākumus. Kandidātus amatā apstiprina Saeima pēc valsts kontroliera ieteikuma.

Pretendentiem līdz 1. martam jāiesniedz konkursam nepieciešamie dokumenti. Atlase notiks divās kārtās, pēc nepieciešamības pieļaujot iespēju rīkot arī trešo kārtu. Atlases komisijas sastāvā darbosies valsts kontrolieris un Valsts kontroles padomes locekļi, kā arī divi novērotāji no biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” un viens novērotājs no Valsts kontroles Sabiedriskās padomes.

Saskaņā ar Valsts kontroles likuma prasībām par pretendentu var būt Latvijas pilsonis, kurš  brīvi pārvalda valsts valodu, ir ieguvis augstāko izglītību un kura profesionālā kvalifikācija, kā arī pēdējo piecu gadu darba pieredze ir atbilstoša Valsts kontroles uzdevumu veikšanai. No pretendenta tiek prasīta nevainojama reputācija.

“Prezentējot savu redzējumu par Valsts kontroles darbu Saeimai, kā vienu no mērķiem izvirzīju šāda konkursa rīkošanu uz vakantajām padomes locekļu vietām. Tas izriet no manas līdzšinējās profesionālās pieredzes, jo uzskatu, ka konkurss ir labākais veids, kā atrast spēcīgākos un atbilstošākos pretendentus. Arī pats esmu piedalījies konkursos un labi zinu, ko tas nozīmē pretendentam,” uzsver valsts kontrolieris Rolands Irklis.

Konkursa sludinājumā teikts, ka šī amata mērķis ir nodrošināt objektīvu, saprotamu un pieejamu informāciju un pārliecību par valsts resursu likumīgu, efektīvu, racionālu un ekonomisku izlietojumu, veicot darbu atbilstoši Valsts kontroles likumam, starptautiskajiem revīzijas standartiem, augstiem profesionāliem un ētiskiem kritērijiem.

Pretendentu atlase notiks attālināti vai klātienē, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus.  Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs pretendentu atbilstību prasībām un iesniegto rakstisko redzējumu par Valsts kontroles darba prioritātēm turpmākajos četros gados. Otrajā kārtā izvirzītie pretendenti konkursa komisijai intervijas laikā prezentēs savu redzējumu par Valsts kontroles darba prioritātēm turpmākajos četros gados, kā arī skaidros savu motivāciju strādāt amatā un atbildēs uz komisijas jautājumiem. Ja nepieciešams, saskaņā ar komisijas lēmumu tiks rīkota arī trešā kārta, kurā komisija papildus vērtēs pretendenta vadības kompetences un reputāciju.

Atlases noslēgumā saskaņā ar tās rezultātiem komisija izvirzīs pretendentus Valsts kontroles padomes locekļu amatam un valsts kontrolieris lems par viņa ieteikšanu Saeimā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS