AFIŠA

30. Marts 2021 / 14:26

Līdz 6. aprīlim aicina pieteikties dalībai LU Juridiskās fakultātes konferencē “Jaunā tiesiskā realitāte: Izaicinājumi un risinājumi”

Pieteikšanās termiņš dalībai Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes 8. starptautiskajā zinātniskajā konferencē pagarināts līdz 6. aprīlim.

LU Juridiskās fakultātes 8. starptautiskā zinātniskā konference “Jaunā tiesiskā realitāte: Izaicinājumi un risinājumi” notiks 21.–22. oktobrī, attālināti. Konferencei šogad sagatavots ievērojami liels sekciju skaits, plānotas divpadsmit sekciju sēdes ar tēmām kā privāttiesību aktuālie jautājumi, augstākās izglītības izaicinājumi mūsdienās, patērētāja pirkums mainīgajā pasaulē, aktuālie jautājumi krimināltiesībās, starptautiskās publiskās tiesības un cilvēktiesības un citas.  

2020. gads ir nesis lielas pārmaiņas pasaulē, ietekmējot personu pamattiesības, ekonomiku, uzņēmējdarbību, sabiedrisko drošību un citas nozīmīgas valsts, sabiedrības un indivīda dzīves sfēras. Visas šīs norises nav atraujamas no tiesībām. Precīzāk – tiesiskas valsts ideāls paredz arī ārkārtas situācijā un pēc tās sabiedrības dzīvi veidot, ievērojot tiesības.

Konferences ietvarā gatavotie raksti tiks izdoti divos krājumos, pirmais rakstu krājums (drukātā veidā) tiks iesniegts ietveršanai EBSCO datubāzu platformā, savukārt, otrais krājums (elektroniska publikācija) tiks iesniegts Web of Science datubāzu platformā.

Reģistrēties dalībai konferencē iespējams līdz 6. aprīlim, aizpildot pieteikuma anketu un augšupielādējot tēzes konferences tīmekļa vietnē lawconference.lu.lv.

Klausītāju reģistrācija tiks uzsākta septembrī.

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes rīkotās starptautiskās zinātniskās konferences notiek reizi divos, trīs gados un ierasts, ka tās Rīgā pulcē ievērojamus tiesību zinātniekus no visas pasaules.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
19. Aprīlis / 17:54
TM rosina paredzēt kriminālatbildību par nelikumīgu finansējumu politiskajām partijām, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām
19. Aprīlis / 16:42
Satversmes tiesa stiprina dialogu ar Eiropas Cilvēktiesību tiesu
19. Aprīlis / 10:29
Noslēdzas tiesvedība vienā no politiskās partijas „Latvijas attīstībai” finansēšanas lietām
19. Aprīlis / 09:13
Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs piedalīsies Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdes sēdē
18. Aprīlis / 13:10
Saeima 2. lasījumā atbalsta kadastra likuma izmaiņas, iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs
AUTORU KATALOGS